Muinaistaiteen tutkija Eero Autiolle muistolaatta

Spread the love

Varkaudessa vuosikymmeniä opettajana toiminut ja opettajantyönsä ohessa kalliotaiteen parissa työtä tehnyt Eero Autio (1925-2002) on saanut muistolaatan asuintalonsa seinään, osoitteessa Vattuvuorenkatu 28. Seinälaatan paljastivat lauantaina 6.10.2018 hänen poikansa Antti ja Risto Autio. Eero Aution talon toiselle ulkoseinälle tuli kuvataiteilija Marko Viljakan toteuttama vanerinen teos kahdesta joutsenesta. Muistolaatan paljastamisen yhteydessä puheenvuoron käytti eläkkeellä oleva varkautelainen matematiikanopettaja Erkki Laita, joka on puhunut muistolaatan puolesta ja toiminut hankkeen promoottorina. Muistolaatta-hankkeen toteuttivat Warkaus-seura ry ja Suomen muinaistaideseura ry.

Aiheeseen liittyen Warkauden Klubilla pidettiin luentotilaisuus muinaistaiteesta ja Eero Aution toiminnasta muinaistaiteen hyväksi.

Videohaastattelussa hankkeen promoottori Erkki Laita ja Viron muinaistaideseuran puheenjohtaja, sekä Viron maatalousyliopiston professori Väinö Poikalainen.

Jätä kommentti