Vanhan Varkauden tulevaisuus keskustelussa

Spread the love

Vanhan Varkauden arvokkaan kulttuuriympäristön tulevaisuus, merkitys ja kuntalaisten vaikuttamismahdollisuudet olivat vahvasti esillä Varkauden kaupungin ja Varkauden museoiden järjestämässä keskustelutilaisuudessa Tehtaan koululla. Keskustelua olivat virittämässä Varkauden kaupunginjohtaja Hannu Tsupari, Varkauden kaupungin museotoimenjohtaja Hanna-Kaisa Melaranta, Pohjois-Savon ELY-keskuksen kulttuuriympäristöasiantuntija Tapio Laaksonen, Vanha Varkaus -alueen asukas, kiinteistönomistaja Jorma Pesonen ja Vanha Varkaus -alueen yrittäjä, kiinteistönomistaja Janne Immonen. Tiiviin puheenvuoron keskusteluun maailmanperintökohdeasiasta toi tutkija Riitta Raatikainen, jonka mukaan Varkaudessa on huikean hienoa ja arvokasta arkkitehtuuria. Keskiviikkoillan 3.10.2018 keskustelutilaisuuden vetäjänä ja kokoojana toimi Varkauden kaupungin osallisuuskoordinaattori Vuokko Jaakkola.

Videohaastattelussa Pohjois-Savon ELY-keskusken kulttuuriympäristöasiantuntija Tapio Laaksonen ja Varkauden kaupungin museotoimenjohtaja Hanna-Kaisa Melaranta.

Jätä kommentti