Dekkarit Festivaali järjestetään Varkaudessa 30.07-02.08.2020

Spread the love

Dekkarit Festivaali järjestetään Varkaudessa heinäkuun lopulla jo viidettä kertaa. Tapahtumapaikkana on tuttuun tapaan Warkauden Klubi. Presidentti Tarja Halonen, Marcus Wallen, Ryhmä Halme, Marko Kilpi, Max Seeck, Marja Aarnipuro, Pauliina Susi, J-P Koskinen sekä Ari Wahlsten ovat varmistaneet osallistumisensa.

Sotarikosseminaari

Dekkarit Festivaali – Rikospaikkana Varkaus järjestetään heinä-elokuun vaihteessa jo 5. kerran ja tapausta juhlistetaan äärettömän ajankohtaisella ”Sotarikokset – niiden uhrit ja todistajat” – seminaarilla. Osanottajiksi on lupautunut merkittävä joukko asiantuntijoita niin yhteiskunnan huipulta kuin aiheeseen liittyvän asemansa ja asiantuntemuksensa osalta. Myös ilmiöstä kirjoittaneet kirjailijat ovat vahvasti mukana.

Keskustelussa pyritään nostamaan esiin erityisesti viattomien sodan ja sotarikosten uhrien kuten naisten ja lasten asemaa, pakolaisten riistoa ja kaltoin kohtelua ja yhteiskunnan rajallisia mahdollisuuksia torjua tai lievittää sotarikoksia vallitsevassa geopoliittisessa tilanteessa.

Paneelikeskustelun avauspuheenvuoron esittää presidentti Tarja Halonen.

Runo ja rangaistus – Rikosaiheinen lavarunouskilpailu

Dekkarit-festivaalin vuoden 2020 ohjelmistoa täydentää keveämpi Runo ja rangaistus -lavarunouskilpailu, jossa rikosteema laajennetaan esittävän runouden saralle.

Laadi ja lausu rikosaiheiset runosi tapahtumapaikalla annetuista avainsanoista ylituomarin ja viisihenkisen valamiehistön tuomittaviksi.

Päivitämme tämän vuoden ohjelman pian. Lue lisää osoitteesta https://www.brott.fi/

Somet: https://www.facebook.com/DekkaritFestivaali/ sekä https://www.instagram.com/dekkarit_festivaali/

Jätä kommentti