Jesse Eteläaho rikosnovellikilpailun voittajaksi

Spread the love

Valtakunnallisen rikosnovellikirjoituskilpailun voittaja julkistettiin lauantai-iltana Dekkarit-festivaalin iltagaalan yhteydessä Varkaudessa Warkauden Klubilla. Kilpailun voittaja on Jesse Eteläaho Turusta rikosnovellillaan ”Tappava palaute”. Palkinto oli suuruudeltaan 1.000 euroa.

Maksimissaan kahdeksan sivun mittaisia rikosnovelleja tuli kilpailuun 180 kpl, joista esiraati valitsi 28 kpl päätuomari, dekkaristi Ari Wahlstenille. Rikosnovellien aiheena oli omankädenoikeus ja arvosteluperusteena dekkarimaisuus. Voittajarikosnovellin perusteluina mainitaan seuraavasti: ”Kertomuksessa on rikosnovellin pituuteen nähden sopivasti käänteitä ja henkilöitä. Dekkarimaisessa rakenteessa tapahtumat etenevät kiihtyvällä vauhdilla kohti kliimaksia. Teksti on sujuvaa ja sisältää hyviä sanavalintoja ja lauseita. Tarina antaa mahdollisuuksia useampaan lopetukseen. Tiivis ja tasapainoinen kokonaisuus, jossa on sopivasti ns. dekkari-imua.” Rikosnovellikilpailun 28 parhaasta kirjoituksesta on tulossa lähiaikoina antologia osoitteeseen: sykkeessa.fi

Jesse Eteläaho luonnehti kirjoituskilpailua hienoksi ja meneillään olevaa Dekkarit-festivaalin viikonloppua uskomattomaksi harrastelijakirjoittajalle – mahdollisuus kuulla ammattilaisten juttuja antamaan inspiraatiota. Eteläaho sanoi itsekin yrittävänsä vähän pidempää tekstiä tulevaisuudessa.

Jätä kommentti