Savonkodilla Asunnottomien yö -tapahtuma

Spread the love

Asunnottomien yötä vietettiin jälleen keskiviikkona 17.10. – YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä ympäri Suomea. Suomessa YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi on vietetty vuodesta 2002. Asunnottomien yö -kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin. Asunnottomien yön kansalaisliikkeen järjestämiä tapahtumia on järjestetty vuosittain vähintään 20 paikkakunnalla, mikä tekee siitä yhden suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista mielenilmauksista. 

Perustuslain mukaan palveluiden tulee olla yhdenvertaisesti kaikkien saatavilla. Tällä hetkellä palveluiden saavutettavuudessa on puutteita, jotka johtavat siihen, että henkilöt, jotka tarvitsisivat palveluita, eivät niitä välttämättä saa.

Tänä vuonna Asunnottomien yö halusi kiinnittää erityistä huomiota palveluverkoston puutteisiin, hyvinvointivaltion aukkoihin. Se, että ihminen ei saa tukea ja apua yhteiskunnalta oikeaan aikaan matalalla kynnyksellä, johtaa ongelmien kärjistymiseen ja jopa asunnottomuuteen.

Varkaudessa juuri auennut tukiasumisyksikkö Savonkoti pyrkii vastaamaan tähän tarpeeseen asumisen tukemisen kautta.

Videohaastattelussa Savonkodin vastaava ohjaaja Katja Saraketo kertoo Asunnottomien yö -tapahtumasta ja Savonkodin toiminnasta.

Jätä kommentti