Jaana Viljakainen dekkarinovellikirjoituskilpailun voittajaksi

Spread the love

Rantasalmelta kotoisin oleva, Juvalla asuva S2-opettaja ja oppikirjailija Jaana Viljakainen julistettiin valtakunnallisen dekkarinovellikirjoituskilpailun voittajaksi Dekkarit-festivaalin iltatilaisuuden yhteydessä lauantai-iltana Warkauden Klubilla. Tilaisuutta vietettiin aurinkoisella kesäsäässä Klubin puutarhassa – valitettavasti dekkarinovellikirjoituskilpailun voittajalla ei ollut mahdollisuutta olla paikalla noutamassa 2.000 euron palkintoa.

Novellikirjoituskilpailun raadin puolesta Harri Koivistoinen kertoi, että kilpailussa taso oli hyvin korkea. Kärkikuusikon osalta tilanne oli varsin tasainen.

– Voisi melkein sanoa, että ”se oli korvasta kiinni”, hän tietyllä tavalla siteerasi erään novellin sisältöä. Hän myös totesi, että tämän vuoden kirjoituskilpailussa oli asetettu esiintyväksi sanat ”vuosi 1918”, ”Konepajan palo” ja ”Ämmänkoski”.

– Melkein puolet kirjoittajista kirjoitti täsmälleen siitä, että, mitä Varkaudessa tapahtui vuonna 1918 ja mitä tapahtui palossa. Voittajanovellissa oli samat sanat mainittu, mutta juoni oli muualla.

Dekkarit-festivaalin lauantain avaushaastattelussa oli Joroisista lähtöisin oleva kirjailija, toimittaja Miika Viljakainen, joka kertoi kirjastaan otsikolla Suomen 100-vuotinen rikoshistoria. Tukholman yliopiston suomenkielen ja kirjallisuuden didaktiikan yliopistonlehtori Outi Ojan aiheena oli Kun oma toisen teksti menee sekaisin. Elias Vitikasta kertovaa dekkarisarjaa kirjoittava ja Sorjonen -sarjan käsikirjoittajana toimiva kirjailija Matti Laineen teemana oli Tappajan vaisto ja kirjailija Ari Wahlstenin aiheena oli Kovaksikeitetyt dekkarit. Ari Wahlsten myös haastatteli Suomen dekkariseuran puheenjohtaja Leena Korsumäkeä ja Facebookin Dekkariryhmän jäsen Piritta Ojaniemeä – teemana oli Dekkareihin hurahtaneet.

Dekkarit-festivaalin iltapäiväohjelmassa Klubin saliin veti väkeä Harri Nykänen ja hänen dekkariensa ”fiktion ja faktan magia”. Oman panoksensa iltapäivään toivat Myllylahden murharouvat nonstop readingillaan.

Dekkarit-iltajuhlassa saatiin nauttia dekkariväen yhdessä olosta ja musiikista, joista vastasivat illan juontaja Antti Norisalo ja Pedro alias Jari Lehtonen viihdyttämällä kitarallaan latinomusiikin tahdeilla.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

4 kommenttia artikkeliin ”Jaana Viljakainen dekkarinovellikirjoituskilpailun voittajaksi”

 1. Niukasti on tiedotettu …
  Meiäläistä kyllä kiinnostaisi myös tieto siitä,
  montako osaallistujaa oli tänä vuonna ,
  onko muita novelleja asetettu johonkinlaiseen järjestykseen, kuten ll- ja lll sijalle päässeitä,
  koska julkaistaan novellikokoelma ja mitkä jutut siihen mahtuvat
  sekä mikä on ensi vuoden npvelli tilanne??
  muutakin saa kertoa, vaikka en ole keksinyt kysyä
  kesäterverisin

  Vastaa
  • Hei,

   Pyrimme suorittamaan markkinointia ensi vuonna paremmin. Osallistujia oli n.70 joista vain voittaja valittiin. Ei hopeaa, eikä pronssia.
   Novellikokoelma julkaistaan elo-syyskuun vaiheella e-kirjan muodossa, mikä tulee sivuillemme ilmaiseksi kaikille nähtäväksi ja vaihtoehtoisesti jaettavaksi. Siinä on 20 parasta novellia. Ensi vuoden novellikirjoituskilpailun aihe julkaistaaan myös pikimmiten.

   Pahoittelut hitaasta vastauksesta.

   Vastaa
  • Hei,

   20 parasta valitaan E-kirjaan, mikä ilmestyy elo-syyskuun vaihteella sivuillemme ilmaiseksi luettavaksi ja vaihtoehtoisesti jaettavaksi.

   Vastaa

Jätä kommentti