Lasten LukuVarkaus 2018 -palkinto Henna Helmi Heinoselle

Spread the love

Valtakunnallisen Lasten LukuVarkaus 2018 -kirjallisuuspalkinnon voittaja julkistettiin keskiviikkona 13.6. – liittyen Vekara-Varkaus -festivaaliviikon runsaaseen ohjelmatarjontaan. Tämän vuoden voittaja on Henna Helmi Heinonen kirjallaan Nellyn uudet kuviot. Lasten LukuVarkaus -palkinto on sinänsä ainutlaatuinen – voittajakirjan valinnan suorittaa perinteiseen tapaan lapsiraati – nyt jo 18. kerran. Tänä vuonna lapsiraatiin kuuluivat: Sohvi Huovinen, Oona Kräkin, Roosa Kärtevä, Aada Matikainen, Venla Tornberg ja Pyry Tuohino.

Kirjallisuuspalkinnon perustivat vuonna 2001 Stora Enso Oyj ja Varkauden kaupunki. Järjestäjätahojen puolesta julkistamistilaisuudessa puheenvuoron käyttivät Varkauden kaupunginhallituksen puheenjohtaja Timo Suhonen ja Stora Enso Oyj:n puolesta henkilöstöpäällikkö Juha Nissilä. Totuttuun tapaan tilaisuuden juontajana toimi kirjailija Petri Pietiläinen, lasten LukuVarkaus -raadin ”äänivallaton” sihteeri. Ja kaiken kukkuraksi julkistamistilaisuudessa riemastutti esityksellään Pelle Positiivi.

Videohaastattelussa kirjailija, Lasten LukuVarkaus 2018 -voittaja Henna Helmi Heinonen.

Jätä kommentti