Vekara Varkaus 2018 – yhtenä teema puut

Spread the love

Jo 24.kerta – Vekara-Varkaus -festivaaliviikko on laitettu vauhtiin Varkaudessa. Viikon ajan tekemistä, kokemista, näkemistä kuulemista – vauvasta vaariin. Viikon avajaisten puistojuhlaa vietettiin Itsenäisyydenpuistossa auringon säestyksellä – paikalla n. 1.100 ihmistä. Monenlaista ohjelmaa oli tarjolla lasten ikioman festivaaliviikon avajaisissa, jossa Lehtevämiehen odotus palkittiin – sai jälleen tavata lapset, oli aika laulaa ja leikkiä yhdessä.

Festivaaliviikon perinteisiin kuuluu myös avajaisten yhteydessä Vekara-puun istuttaminen, jossa lapset olivat merkittävässä roolissa – puulle piti kaivaa kuoppa istutusta varten. Nyt istutettu Vekara-puu oli rungollinen jalosyreeni – Moskovan kaunotar. Lasten apuna istuttamispuuhassa olivat mukana Vekara-kummi Mari Keski-Korsu ja Varkauden kaupungin kaupunginpuutarhuri Jaana Mähönen. Vekara-Varkaus -festivaaliviikon ohjelmakokonaisuus löytyy osoitteessa: vekara-varkaus.fi.

Videohaastattelussa Vekara-Varkaus -festivaaliviikon Vekara-kummi, taiteilija Mari Keski-Korsu.

Jätä kommentti