Toini Markkasen säätiön stipendi Siiri Viljakalle

Spread the love

Ruokojärven Korpigalleriaa tunnetuksi tehnyt Toini Hortensia Markkanen (1915-2004) halusi tasoittaa tulevien taiteilijoiden tietä – määräten testamentillaan perustettavaksi säätiön, nimeten puheenjohtajaksi kuvanveistäjä Taru Mäntysen. Säätiön hallituksen nykyisiä jäseniä ovat hänen lisäkseen Varkauden kaupungin nimeäminä edustajina kuvataiteilija Leena Mäki-Patola, museotoimenjohtaja Hanna-Kaisa Melaranta, taidemuseon intendentti Sinikka Miettinen ja säätiön asianhoitajana toimiva Marja-Liisa Huoponen.

Vuonna 2007 perustettu säätiö jakaa vuosittain stipendejä tuotoistaan – nyt toista kertaa. Maanantaina 28.5. jaettu, vuoden 2018 stipendi oli suuruudeltaan 1.000 euroa ja stipendinsaajana sarjakuvataiteilija Siiri Viljakka.

Videohaastattelussa Varkauden taidemuseon intendentti Sinikka Miettinen ja sarjakuvataiteilija Siiri Viljakka.

Jätä kommentti