Hukka-Pallon tytöt pelaajapolulle alueleirin kautta

Spread the love
Anni Räisänen (kuvassa oik.) ja Laura Turunen saivat mahdollisuuden pelaajapolulle alueleirin kautta. Seuraavana on vuorossa talenttileiri.
Anni Räisänen (kuvassa oik.) ja Laura Turunen saivat mahdollisuuden pelaajapolulle alueleirin kautta. Seuraavana on vuorossa talenttileiri.

Hiihtolomaviikkojen aikana Suomen Salibandyliitto järjesti uutta pelaajapolkua tukevaa toimintaa 13-15-vuotiaille pelaajille alueleirien muodossa. Varkaudesta alueleireille osallistuivat Hukka-Pallo ry:n Laura Turunen ja Anni Räisänen. Laura oli alueleirillä Kuortaneen urheiluopistolla ja Anni oli Eerikkilän urheiluopistolla.

Varkaudessa tyttösalibandya on Hukka-Pallon toimesta pyöritetty puolisentoista vuotta. Ringissä on parikymmentä tyttöä, joista muutamat ovat harjoitelleet ja eivät ole olleet mukana sarjapeleissä. Peleissä on tullut menestystä aivan kohtuullisesti, sillä C-tyttöjen joukkueen sijoitus oli neljäs – seitsemän joukkueen sarjassa. Naisten salibandyjoukkue lähti tälle kaudelle hakemaan kokemusta – ja voittokin on tullut. Ensi syksynä uuden sarjakauden käynnistyessä tyttöjen ikärakenne on sellainen, että muodostetaan B-tyttöjen joukkue.

– Laura ja Anni pääsivät ikäluokkansa alueleirille ja sitä kautta mahdollisuuteen edetä pelaajapolulla.

Pelaajapolku alkaa alueleiristä ja sitten tulevat talenttileirit, jotka ovat heinä-elokuun vaihteessa. Siitä on mahdollisuudet lähteä nousemaan ja kehittymään aina maajoukkuetason pelaajiksi asti, kertoo Hukka-Pallon C-tyttöjen valmentaja ja joukkueenjohtaja Johanna Räisänen, jonka mukaan alueleirin sisältönä oli paljolti lajiharjoittelua, mutta myös henkilökohtaista harjoittelua ja opastusta, ryhmäytymistä ja porukassa toimimista sekä samanikäisten kavereiden tapaamista eri puolilta Suomea.

Lauran ja Annin mielestä salibandy on kiva joukkuelaji.

– Meillä on hyvä joukkue ja parasta on laji itsessään, tytöt sanovat.

Teksti ja kuva: Vesa Moilanen

[sam id=4 codes=’false’]

Jätä kommentti