Teemakeskusteluja Dekkarit-lauantaissa

Miten kirjasta tehdään draamasarjaa ja murhamysteerivirtuaalikokemusta – sillä teemalla avattiin Dekkarit-festivaalin toisen päivän ohjelmatarjonta Warkauden Klubilla. Rikoskirjalija Heidi Roth jatkoi puoliltapäivin rikoskirjailija Ari Wahlstenin vetämässä paneelikeskustelussa, jossa teemana oli ”Kuoliaaksi vaiettu Suomi-dekkari”. Muina panelisteina olivat dekkaristi Jasu Rinneoja ja toimittaja Vesa Moilanen. Tunnin mittaan teemaa pohdiskeltiin yleisön runsaiden kysymysten ja kommenttien kera.

Historiallisen dekkarin paneelikeskustelun veti suomalaisen rikoskirjallisuuden asiantuntija Paula Arvas. Keskustelijoina olivat vuoden 2014 Johtolanka-palkinnon voittaja Timo Sandberg ja kirjailija Nina Hurma. Paula Arvas jatkoi iltapäivän ohjelmassa keskustelemalla kirjailija Tapani Baggen kanssa teemasta ”Miten rikoskirjani ovat syntyneet?”

Navitaksen parkkipaikalla Drive-in-elokuvanäytöksessä pyöri ”Marnie – Tyttö ikkunassa” ja Suomen jännittävimmän iltaohjelman, ”Dekkariseikkailu”, pariin siirryttiin Soile Vuorenmaan alustuksen jälkeen -kuinka rikoskirjasta dramatisoidaan seikkailu. Ryhmien tehtävänä oli selvittää rikos Päiviönsaaren alueella. Seikkailu huipentuu juhlagaalaillalliseen Warkauden Klubilla. Tilaisuudessa on muun muassa dekkaripalkintojen jakaminen.

Jätä kommentti