Interrail – Sitten tuli Wien

Spread the love

Schönbrunn piti sisällään palatsin ja maailman vanhimman eläintarhan; Tiergarten Schönbrunn. Schönbrunnin palatsin aukio on iso ja jokapuolella on jotakin. Maailman vanhimmalla eläintarhalla näkyi kirahveja, norsuja, jääkarhuja ja muuta eläimellistä ystävää. Pingviinejä unohtamatta. Ajan siellä sai kulumaan hyvin, sillä taisi reilu 3 tuntia sielläkin mennä, vaikka piti aluksi vain pyörähtää. Lippu maksoi n. 20 euroa.

Palatsi on kaupungin tunnetuin ja suosituin nähtävyys. Pienen hinnan kun kehtasi lipusta veloittaa, niin sisälle pääsi tutustumaan kuninkaallisiin huoneisiin. Hieman kalliimmalla lipulla pääsi kiertämään 40 huonetta ja kierros kestää pidempään. Edullisemmalla 22 huonetta. Ostin edullisemman, koska aikaa ei ollut pidemmälle kiertueelle, sillä palatsi oli sulkeutumassa. Tälle kiertueelle sai mukaan audiolaitteen, johon oli nauhoitettu informaatiota huoneista ja ihmisistä.

Wieniin on myös laskettu viimeiseen lepoon mestarisäveltäjiä, joista ehkä tunnetuin Ludwig Van Beethoven, ainakin itselle. Hänen ja muiden mestareiden haudat ovat nähtävissä Wienin Zentralfriedhofin hautausmaalla. Hautausmaa sijaitsee noin 20 minuutin päässä keskustasta ja paikalle pääsi helposti ratikalla.

Lapsille on oma lepopaikka hautausmaalla. Haudoille on tuotu leluja ja kukkia. Suurin osa lapsista ovat menehtyneet päivän, vuoden ja viikkojen ikäisinä. Tunnelma oli aika ankea, kun silmäili hautakiviä, ei sitä oikein voi sanoin kuvailla. Käykää itse se kokemassa. Levätkää rauhassa.

Luulin, että reitilläni ei tule enää yhtä hyvää paikkaa vastaan, kuin pieni Ljubljana. Sitten tuli Wien.

Wienissä oli helppo matkustaa julkisilla, kun osti 48h ”Vienna Cardin”. Toki nähtävää olisi vielä riittänyt muutamaksi päiväksi lisää, mutta matkan täytyi jatkua Tsekkiin…

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Jätä kommentti