Warkaus aallonharjalla – kulttuurimatka katujunalla

Spread the love

Kesän 2018 Kalakukko-katujuna kulkee 1930- ja 1940-lukujen Varkaudessa – kansainvälisesti tunnetun arkkitehtilegendan, Alvar Aallon jalanjäljissä. Noina vuosikymmeninä kasvava ja kehittyvä Varkaus sai uusia muotoja Alvar Aallon ja Ahlström -yhtiön ohjauksessa. Samalla varkautelaiset – kadunmiehestä taidemesenaattiin – elivät, nauroivat, tekivät ahkerasti töitä – jotta huomenna olisi paremmin…

Kävimme Kalakukko-katujunan ensimmäisellä tämän kesän kulttuurimatkalla. Jälleen kerran on kiittäminen Soisalo-opistoa kulttuurimatkan järjestämisestä ja Teatteriryhmä Nimettömiä kulttuurimatkan sisällöstä – käsikirjoittamisesta ja käytännön toteutuksesta. Tiistai-iltainen rankkasadekin lakkasi juuri ennen kulttuurimatkan alkua ja aurinko tuli mukaan yhteiselle matkalle useiden vuosikymmenien taakse.

Viihteellisesti kerrottu matka koostuu faktasta ja kansanperinteestä. Ikinuori ja sanavalmis ”Kosulanniemen saunottaja” Lempi Liimatainen muistelee tunnin kulttuurimatkan aikana Alvarin poikkeuksellista charmia. Matkan aikana kohdataan aikakauden ihmisiä, joilla jokaisella on sanottavaa silloisesta kauppalasta ja sitä ravistelevasta muutoksesta ja huimasta kasvusta.  Pienestä ruukista tuli Itä-Suomen vienti-ihme, joka aikanaan oli yhteiskunnan kehityksen aallonharjalla.

Lisätietoa ja aikataulut löytyvät osoitteesta: www.soisalo-opisto.fi/koulutustarjonta/katujuna

Välähdyksiä kulttuurimatkasta ”Warkaus aallonharjalla” oheisessa videokoosteessa.

Jätä kommentti