Iloa – naivistit Varkaudessa suurnäyttelyllään

Spread the love

Taidekeskus Väinölä Varkauden Päiviönsaarella on jälleen naivistitaiteilijoiden ”kesäkotina” – idyllinen puutalo koivujen katveessa Wanhassa Varkaudessa. Naivistitaiteen suurnäyttelyssä on tunnelmaa ja kokemista aisteille elokuun loppuun saakka. Näyttely avattiin aurinkoisen sään helliessä lauantaina 26.5.

Avajaisohjelmassa musiikkipuolesta vastasi Varkauden Soittokunta johtajanaan Janne Juutilainen ja oopperalaulaja Jorma Hynninen, säestäjänään kanttori Sirkka Häkli. Jorma Hynninen on yksi naivistinäyttelyn taiteilijoista.

Väinölän isäntä Timo Hämäläinen toivotti väen tervetulleeksi, tarinoita elävästä Varkaudesta toi avajaistilaisuuteen Varkauden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Kari Rajamäki ja näyttelyn avasi virallisesti Varkauden kaupunginjohtaja Hannu Tsupari. Näyttelyä ja sen naivistitaiteilijoita esitteli näyttelyn kuraattori, Suomen Naivistit ry:n puheenjohtaja Marja-Muusa Hämäläinen. Ja perinteiseen tapaan yhdessä kajautettiin ”Taas on aika auringon” – sitten paistettujen muikkujen ja nokipannukahvien nautintaan.

Jätä kommentti