Dekkariaiheinen valtakunnallinen novellikirjoituskilpailu

Spread the love

Ensi kesänä kolmatta kertaa järjestettävä Dekkarit Festivaali – Rikospaikkana Varkaus, julistaa 5.4.2018 valtakunnallisen rikosaiheisen novellikirjoituskilpailun avatuksi. Sisällöltään novellin tulee olla fiktiivinen. Avainsanoina ovat: ”Konepaja”, ”Vuosi 1918” ja ”Konepajan palo vuonna 1919”.

Kilpailu on kaikille avoin, aiemmin julkaisemattomien kilpailutekstien kieli on suomi ja mitta enimmillään kuusi (6) A4-liuskaa. Fonttityyppi Times New Roman, koko 12 ja riviväli 1,5. Sivut numeroidaan eikä papereita kiinnitetä toisiinsa.

Yhdelle puolelle kahtena kappaleena tulostettu teksti tulee lähettää nimimerkillä varustettuna 22.6.2018 mennessä (postileima 22.6.2018) osoitteeseen: Dekkarit Festivaali, c/o Salakapakka, Ahlströminkatu 13, 78250 Varkaus. Lähetyksen yhteyteen erilliseen suljettuun kirjekuoreen tulee laittaa oma nimi ja yhteystiedot.

Kilpailutöitä ei palauteta eikä kilpailuun osallistumisesta mahdollisesti aiheutuvia kuluja korvata. Julkaisuoikeudet siirtyvät festivaalijärjestäjälle mahdollista novellikokoelmaa varten.
Paikallinen raati seuloo kilpailuun tulleista teksteistä parhaat. Novellikirjoituskilpailun pääpalkinto on 2.000 euroa.

Novellikilpailun voittaja julkistetaan Dekkarit Festivaali – Rikospaikkana Varkaus -iltagaalan yhteydessä Warkauden Klubilla lauantaina 28.7.2018.

Lisätietoja: Harri Koivistoinen, puh. 040 7161536

 

Muokattu: Avainsanoja selvennetty.

14 kommenttia artikkeliin ”Dekkariaiheinen valtakunnallinen novellikirjoituskilpailu”

 1. Ilmoituksessa sanotaan, että tekstin tulee olla ”fiktiivinen ilman paikkakuntasidonnaisuutta”. Kilpailun avainsanoja ovat kuitenkin Ämmäkosken konepaja ja sen palo. Minusta tässä on jokin ristiriita. Tarkoittaako tehtävänanto siis sitä, että tekstin tulee liittyä näihin Ämmäkosken konepajan paloon liittyviin tapahtumiin, vaikka mistään paikkakuntasidonnaisuudesta ei olekaan kyse?

  Vastaa
  • Hei Iitu,

   Jos/kun kysyttävää herää, olkaa yhteydessä Harri Koivistoiseen, puh. 040 7161536.

   -Teemu

   Vastaa
  • Hei Armas,

   Jos/kun kysyttävää herää, olkaa yhteydessä Harri Koivistoiseen, puh. 040 7161536.

   -Teemu

   Vastaa
 2. Miten nuo avainsanat liittyvät itse novelliin? Tuleeko rikoksen liittyä vuoteen 1918 tai seuraavan vuoden konepajan paloon vai riittääkö se, että edellämainitut asiat vilahtavat tekstissä? Jos rikoksen sijoittaa nykyaikaan, niin vuoden 1918 tapahtumiin viittaus tuntuu päälleliimaukselta. Pieni selvennös olisi siis paikallaan mikäli mahdollista.

  Vastaa
  • Hei,

   Lisätietoja ja selvennyksiä voitte kysyä suoraan Harri Koivistoiselta, puh. 040 7161536.

   -Teemu

   Vastaa
 3. Sekavaksi jäi yhä! ”Ei paikkakuntasidonnaisuutta” ja ”Ämmänkosken konepaja” eivät sovi samaan ohjeistukseen millään. Miksi ihmeessä pitäisi ottaa yhteyttä puhelimitse Harri Koivistoiseen, miksei ohjeita voida selventää, kun siihen on totta vie tarvetta? Muuten tulee vielä rutkutusta myöhemmin ja pahimmassa tapauksessa osa mahdollisista kirjoittajista jättää osallistumatta, kun ei tiedä, miten pitäisi toimia. Hyvä kisa kärsii ihan turhaan.

  Vastaa
  • Hei,

   Minä olen artikkelin julkaisija nettisivulle. Minä en valitettavasti tarkempia ohjeistuksia/selvennyksiä osaa antaa. Harri osaa.

   -Teemu

   Vastaa
 4. Dekkarit-festivaalin omilla sivuilla ovat kirjoituskilpailun vuoden 2018 säännöt, eikä niissä mainita avainsanoista mitään. ”Kilpailu on avoin kaikille. Kilpailutekstien pitää olla ennen
  julkaisemattomia. Tekstin ei tarvitse sijoittua tai liityä millään tavalla Varkauteen.”
  Näyttääkin siltä, että yllä olevassa artikkelissa on kaksi juttua päällekkäin.

  Vastaa
  • Hei Pekka,

   Omilla sivuilla näyttää olevan osittain vanhaa tietoa. Hyvä, että huomasit. Korjataan.

   -Teemu

   Vastaa
 5. Tämä tekstin rajaus ja avainsanojen yhdistelmä on… mielenkiintoinen. Voi pienentää osallistujamäärää. Tässä tarvitsisi varmaan jonkun nyt selventää homma kertakaikkisesti, kun suositussa Jälkisanat-blogissakin on mainittu nämä avainsanat. Onko niitä vai ei? Ehkä Harri sitten tietää ja halukkaat voivat pirautella hänelle. Kätevämpää olisi ehkä kertoa yhteisesti kaikille.

  Vastaa
 6. Moi,

  Melko hiljaista kirjoituskilpailun suhteen.

  Tuleeko tuosta väliaikatietoa, esimerkiksi kilpailuun lähetettyjen kirjoitusten määrä, jatkoon valitut ja niin edelleen, jossain vaiheessa, vai pysyykö salaisuuden verho alhaalla aina gaalaan saakka?

  -Harri

  Vastaa
  • Hei Harri,

   Kirjoituksia tuli paljon. Parhaat kirjoitukset taitetaan omaksi kirjakseen.

   -Teemu

   Vastaa

Jätä kommentti