Fado-musiikin ilta Warkauden Klubilla

Spread the love
(Klikkaa kuva suuremmaksi.)

Portugalilaista fado-musiikin iltaa vietetään Warkauden Klubilla perjantaina 23.2. klo 19 alkaen. Fado-musiikkia esittävät kitaristi Jari Lehtonen ja fadista Anita de Coteau. Lehtonen on esiintynyt koti- ja ulkomailla katu- ja ravintolasoittajana kuten myös konserteissa. Nykyisin hän esiintyy enimmäkseen flamenco- ja fado-musiikin parissa.

Suomen liki ainoisiin fadistoihin lukeutuva Anita de Coteau tunnetaan vahvana tulkitsijana ja hersyvänä persoonana. Hän työskenteli aiemmin Madeiralla sikäläisen tavernan vakiesiintyjänä, jolloin (2009) myös taltioitiin hänen ensimmäinen fado-albuminsa.

Parivaljakon tunteiltaan laajakirjoisissa konserteissa kuullaan sekä merellistä kaihoa että iloisia tavernaralleja fadon alkuperäiskielellä, portugaliksi. Konserttisaleissa esiintymisten ohella he pyrkivät säilyttämään fadon alkuperäistä muotoa, yleisöä lähellä olevana musiikkina, tuomalla sitä myös pieniin, tunnelmallisiin ravintoloihin ja kartanoihin.

Jätä kommentti