Runobussi kiertää ja pysähtyi Warkauden Klubille

Spread the love
Illan aloitti Arja Kuisma, joka on julkaissut viisi runokokoelmaa ja kirjoittaa kuudetta kokoelmaa. Liikkeelle lähdettiin hänen esikoisrunoteoksensa välityksellä – teos ”Kivinen rintaneula” ilmestyi vuonna 1986.

Runoyhdistys Nihil Interitin runoilijakiertueella bussilastillinen runoilijoita kiertää 11.-16.9. Itä-Suomessa. Bussi pysähtyy mm. kouluissa ja kirjastoissa seuraavilla paikkakunnilla: Joensuu, Kuopio, Heinävesi, Tuupovaara, Varkaus, Siilinjärvi, Mikkeli, Juva, Savonlinna, Imatra, Lappeenranta ja Hamina. Runoilijat vierailevat ja esiintyvät alueen yläkouluissa. Viikon aikana runoilijoita voi kuulla iltaklubeilla mm. kirjastoissa.

Varkaudessa Runoklubia vietettiin Warkauden Klubilla tiistai-iltana 12.9. – mukana runoilijat Netta Alanko, J. K. Ihalainen, Tapani Kinnunen, Arja Kuisma, Marko Laihinen, Tommi Parkko, Juho Nieminen. Lisäksi Varkauden Runoklubi-illassa kuultiin puolenkymmenen paikallisen runoilijan lausuntaa. Illan järjestäjinä toimivat Kirjallisuusyhdistys Kirja-Varkaus ry ja Soisalo-opisto. Osanottajia Runoklubilla oli useita kymmeniä runoudenystävää ja runoilijavieraiden taholta oltiin sangen tyytyväisiä yleisömäärään ja illan järjestelyihin.

Syksyn kiertueella on mukana 20 runoilijaa ja paikkakuntakohtaisesti porukka vaihtuu. Kiertue on osa yhdistyksen RUNOUTTA! Kouluun|Kiertue|Kilpailu-hanketta, joka vie nykyrunoutta koululaisten ulottuville. Vastaavanlainen kiertue on toteutettu jo toukokuussa Varsinais-Suomessa ja Päijät-Hämeessä. Lokakuussa on luvassa pieni kiertue myös Pohjois-Suomeen.

Nihil Interitin RUNOUTTA!-hanke on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaohjelmaa. Se on saanut avustusta myös Antti ja Jenny Wihurin säätiöltä ja WSOY:n kirjasäätiöltä. Kaikkiaan RUNOUTTA!-kiertue käsittää 100 runokeikkaa.

Nihil Interit

”Omnia mutantur – nihil interit” – ”Kaikki muuttuu, mikään ei katoa”

Runoyhdistys Nihil Interit ry on vuonna 1993 perustettu runon kirjoittajien ja lukijoiden yhteisö, joka edistää suomalaisen runouden kirjoittamista, lukemista ja esittämistä sekä runouskeskustelua. Yhdistys julkaisee runouslehteä nimeltään Tuli&Savu, ylläpitää digitaalisen runouden sivustoa nimeltään Nokturno ja järjestää kursseja sekä erilaisia runotilaisuuksia, kuten Tuli&Savu-runoklubeja.

Yhdistys jakaa vuosittain Nihil Interit-runouspalkinnot parhaalle runoteokselle ja runousteolle. Yhdistyksen jäseneksi ovat tervetulleita kaikki runoudesta ja kirjallisuudesta kiinnostuneet.

Jätä kommentti