Virkamiesklubille uusi omistaja Varkaudessa

Spread the love
Kauppakirjan Jaakko Ikosen kanssa Varkauden Virkamiesklubi-rakennuksesta allekirjoitti A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n kiinteistöjohtaja Sanna Sianoja. (Kuva: Heidi Huuhtanen)

Ahlströmin yrityskokonaisuuteen vuodesta 1876 liittynyt Villa, nykyinen Virkamiesklubi Varkauden Päiviönsaarella, on perjantaina 10.3.2017 tehdyllä kaupalla siirtynyt varkautelaisen lakimiehen, Jaakko Ikosen omistukseen. Myyjänä kaupassa toimi A. Ahlström Kiinteistöt Oy. Pitkään neuvottelujen alla olleen kiinteistökaupan perusajatuksena on ollut, että Ikonen sitoutuu vaalimaan ja kunnioittamaan perinteitä ja historiaa.

– Tulevaisuudessa eri tavoin vaalin erityisesti Ahlströmin merkittävää henkistä perintöä Varkauden kaupungissa ja talousalueella – liittyen sivistys- ja kulttuurityöhön, Jaakko Ikonen toteaa.

Varkauden Virkamiesklubin kiinteistö on ollut ilman toimintaa vuodesta 2009 lähtien. Vuonna 1876 nykyiselle paikalleen Paul Wahl & Co:n Terijoelta siirtämä Villa toimi alunperin ruukinpatruunan asuntona. Rakennus säilyi tehtaan paikallisjohdon asuntona myös tehtaan omistuksen muutoksen jälkeen aina vuoteen 1947, jolloin se muutettiin kauppalanarkkitehti Kalevi Väyrysen suunnitelmin virkamiesklubiksi. Tuolloin rakennus sai nykyisen, pelkistetyn muotonsa. Huvilasta tuli kokonaan kaksikerroksinen, lounaispäädyssä ollut torni purettiin, yläkertaan tuli vierashuoneita ja tilat palvelijoita varten. Piha-aluetta rajaa useampi piharakennus ja rakennus on merkittävä osa Päiviönsaaren puistoaluetta Varkaudessa.

Teksti ja kuvat: Vesa Moilanen

Jätä kommentti