Såltin-Arena valmistautumassa Dekkarit-festivaaleihin

Spread the love
Såltin-Arena valmistuu Dekkarit-festivaalien keskeiseksi tapahtumapaikaksi kirjallisuuspiireille, paneelikeskusteluille ja iltatapahtumille.
Såltin-Arena valmistuu Dekkarit-festivaalien keskeiseksi tapahtumapaikaksi kirjallisuuspiireille, paneelikeskusteluille ja iltatapahtumille.

Maanantaina 18.7. käynnistyvä Dekkarit-festivaalien keskeinen tapahtumapaikka on Såltin-Arena Varkauden Kotiseutukeskuksen pihassa, osoitteessa Wredenkatu 4. Tapahtuman aikana Såltin-Arenalla järjestetään kirjallisuuspiirejä, keskustelutilaisuuksia ja iltatapahtumia.

Suomalainen dekkarikirjallisuus esittäytyy kirjallisuus- ja elokuvafestivaalien aikana 18.-21.7. Tapahtuman visiona on olla lukijan, kirjailijan, kustantamon, tutkijan ja asiantuntijan kohtaamispaikka, jossa kokoonnutaan kunnioittamaan ajatonta ja kansan rakastamaa kulttuurituotetta.

Tapahtuman avauspäivänä maanantaina 18.7. klo 17 haastattelussa on Raimo Jokisalmi, joka kertoo Aarne ”Outsider” Haapakosken dekkarituotannosta, klo 19.30 on paneelikeskustelu teemalla ”Itäsuomalainen rikollisuus” ja Såltin-Arenan illan päättää trubaduuri Jere Hartikainen. Tiistain 19.7. ohjelmassa on klo 19.30 Kirja-varkaus ry:n ”Live-kirjapiiri” Nic Pizzolatton teoksesta ”Galveston”. Keskiviikkona 20.7. klo 19.30 haastattelussa on Matti Nummenpää, jonka aiheena on ”Mauri Sariolan tuotannon äärellä” ja iltayhdeksältä Såltin-Arenalla yllättää muusikko. Torstaina 21.7. klo 20.30 käydään paneelikeskustelua Jens Lapiduksen ”Stockholm noir”-rikostrilogiasta.

Dekkarit-tapahtuman virallisena neuvontapisteenä ja elokuvanäytösten lipunmyyntipaikkana toimii Varkauden Kotiseutukeskuksen piharakennuksessa sijaitseva Etsivätoimisto, jossa palvelee myös kepeä kesäkahvila ja kaupunkipyörälainaamo. Etsivätoimistosta voi myös käydä hakemassa dekkarilukemista. Dekkarit-tapahtuman ohjelmat pystyy seuraamaan myös internetin kautta suorina lähetyksinä osoitteessa www.brott.fi

Dekkarit-tapahtuman järjestää alueellinen edistämisyhdistys PRO Päiviönsaari ry, joka toimii mm. Päiviönsaaren tapahtumatorin tuottajana. Festivaali tekee yhteistyötä elokuvateatteri Maximin omistajayhtiö Savon Kinot Oy:n ja Varkauden ruotsinkielisen koulun kanssa. Festivaalin elokuvaohjelmisto ja kaikkinensa tapahtumatieto löytyy osoitteessa www.brott.fi ja sen kautta välitetään myös Päiviönsaaren torilla perjantaina 15.7. iltakuuden tietämillä käynnistyvä Happoradion ilmaiskonsertti – avauksena Dekkarit-festivaaleille.

Kuva: Vesa Moilanen

Jätä kommentti