Olipa mielenkiintoista käyda vierailemassa ranskalaisella maatilalla.
Viikonloppuna 26.-27.4. oli ranskalaisilla maatiloilla avoimet ovet ja
mahdollisuus tutustua maatilojen elämään ja toimintoihin.
Tutustumiskohteena ollut Boryn ja Baylen maatila sijaitsee Saint Romain le
Puyissa, Loiren alueella. Maitotilan pihapiirissä sai tutustua maatilan eläimiin
– lehmiin ja vuohiin, kanoihin ja helmikanoihin, ankkoihin ja hanhiin,
pupuihin.
Maatilalle kutsuttuna sai muiden vieraiden kanssa nauttia paikallisesta
vieraanvaraisuudesta: Alkupaloina leipaa ja makkaroita; pääruokana
”heinäkinkkua” lisukkeineen, luonnollisesti ranskalaiseen tapaan juustoja ja
jalkiruokana tuoreita mansikoita, tilan emännän, La Mere Boryn valmistaman
maailman parhaan kermavaahdon kera.
Parituntisen ruokailuhetken aikana sai kokea ranskalaista tunnelmaa – pöydissä
ei istuttu tuppisuuna ja hiljaa, vaan iloinen, suomalaisen mittapuun mukaan
melkoisen äänekas kuulumisien vaihtaminen kuului asiaan. La Mere Bory
positiivisella olemuksellaan ja huumorinpilke silmäkulmassa sai vieraat
viihtymään – myos vierasmaalaiset – kielivaikeuksista huolimatta.
Julkaisemme lisää kuvia Ranskasta maanantaina!
Teksti ja kuvat: Vesa Moilanen