Onki24 – upeita ruutanoita ja uusi ennätystulos

Spread the love

Onki24-kilpailun Pro-sarjassa nähtiin kisahistorian suurin voittotulos. Kilpailussa oli mukana seitsemän eri särkikalalajia ja sijoitukset määräytyivät kalojen pituuden perusteella. Kilpailualueena oli koko maan vesistöt.

Suomen Vapaa-ajankalastajien (SVK) järjestämä Onki24 kilpailtiin nyt neljättä kertaa. Vuorokauden kestävä onkikilpailu alkoi perjantaina 28.6. klo 21.00 ja kesti 24 tuntia. Kilpailussa on kaksi sarjaa, Pro ja Fiilistely, joihin osallistuttiin kaksihenkisin joukkuein. Fiilistely-sarjassa onki 63 ja Pro-sarjassa 14 joukkuetta.

Onki24 kilpailussa joukkueet voivat onkia omilla parhailla paikoillaan. Usein joka lajille valikoituu eri paikka ja joukkueet voivat liikkua suurten kalojen perässä pitkiäkin matkoja kisan aikana. Kilpailukaloina olivat lahna, ruutana, salakka, sorva, suutari, särki ja säyne. Joukkueiden tulos muodostui kolmen eri lajia olevan kalan yhteispituuden perusteella. Lajikohtaiset pituuskertoimet varmistivat vertailukelpoisuuden kalalajien kesken.

Kilpailu alkoi helteisessä kelissä, ja lämpimän sään siivittämänä moni joukkue sai isoja kaloja heti ensimmäisenä iltana. Tämän vuoden erikoisuus olivat isot ja upeat ruutanat, jotka tunnetusti aktivoituvat helteisessä kelissä. Koska saderintaman tiedettiin olevan tulossa piti kisasuunnitelma tehdä tuleva sade huomioon ottaen.

Ajoittaisesta kovasta sateesta huolimatta nähtiin kilpailussa sen nykymuotoisen historian suurin voittotulos. Siitä vastasi Pro-sarjan voiton vienyt Pasalan Mäskääjät – Juuso Triipponen ja Jali Veranen – tuloksella 203,40 cm. Tuloksen muodostivat 68 cm lahna, 43 cm suutari ja 37 cm särki.

Toiseksi Pro-sarjassa sijoittui joukkue Turaukko ja Vellu, jossa onkivat Tomi Valkamaa ja Veli-Matti Fagerroos. Heidän tuloksensa oli 185,95 cm.

Kolmanneksi sijoittui Pauli Varsilan ja Olavi kujasen muodostama joukkue Urpoerämies1. He onkivat tulokseksi 180 cm.

Fiilistely-sarjassa voittoon ylsi Species Fishing Team, eli Juha Salonen ja Timi Laitinen. Heidän kalansa olivat 48 cm suutari, 42 cm ruutana ja 34 cm särki, joiden antama voittotulos oli 186 cm.

Toisena olivat Olli Salonen ja Jere Saarinen, jotka muodostivat joukkueen Otsanahka. He onkivat tuloksen 182,20 cm.

Kolmanneksi sijoittuivat Samuel Raittila ja Mikael Kallio joukkueella Team Lihalaatikko. Tulos oli 173,76 cm.

Onki24- kilpailussa kilpailijat valokuvaavat kalat mittalaudan päällä, ja lähettävät kuvat tulosohjelmaan, jonka kautta kisajärjestäjät tarkastavat ja hyväksyvät kalat.

Kilpailun tulokset löytyvät osoitteesta: https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/kilpailut/rajattomat-kilpailut/onki24/

Tulosriviä klikkaamalla pääsee näkemään kuvat joukkueen tulokseen vaikuttavista kaloista.

 

Jätä kommentti