Tulossa: Runo-olohuone ja katujuna-ajelut

Spread the love

Heinäkuun ensimmäinen viikko on jälleen yksi viikko Taidekeskus Väinölän kesätapahtumien ketjussa. Valtakunnallinen naivistitaiteen näyttely Iloa naivistit on luonnollisestikin ihailtavissa aina elokuun loppupuolille saakka ja tiistaista 2.7. lähtien on tiedossa paljon mielenkiintoista asiaa, kun Wäinölä Areena muuttuu viikon ajaksi vehreäksi runokeitaaksi, jossa voi viivähtää hetken ja nauttia runoista ja Suomen suvesta.

Puiden oksille voi kirjoittaa oman runonsa. Kyseessä on monitaiteinen näyttely, joka pohjautuu Kirsi Kunnaksen lastenrunoihin, Jani Ikosen kuvituksiin WSOY:n runoantologiasta Haitulan taikahattu (2024). Runo-olohuoneen sisältöjä on ideoitu yhteistyössä PiiPoon taiteilijoiden, taidekasvattajien ja lasten asiantuntijaryhmä Väriläiskän kanssa.

Runoihin uppoudutaan lukemalla, kuuntelemalla, leikkimällä ja itse tekemällä. Näyttely on suunnattu erityisesti 0–12-vuotiaille lapsille ja heidän perheilleen, mutta sinne ovat tervetulleita ihan kaikki.

Runo-olohuoneen ohjatut hetket ovat tiistaina 2.7. ja keskiviikkona 3.7. klo 11, klo 12, klo 13 ja klo 14. sejä Runon ja suven päivänä, Eino Leinon päivänä, lauantaina 6.7. klo 10 ja klo 11.

Kalakukko-katujuna puksuttelee koko perheen loru- ja runoajeluilla läpi Varkauden tiistaina 2.7. ja keskiviikkona 3.7. Lähdöt ovat Taidekeskus Väinölän pihapiiristä klo 11 alkaen, puolen tunnin välein. Viimeinen startti kierrokselle on klo 16.30.

Jätä kommentti