Loma on parasta aikaa lähteä perheen kanssa kalaan tai osallistua kalastustapahtumiin ja -kilpailuihin

Spread the love

Kesällä Suomen luonto tarjoaa parastaan ja siitä kannattaa ottaa kaikki ilo irti suuntaamalla kalavesille kokemaan jännittäviä ja rentouttavia hetkiä kaloja narraten. Vesille voi lähteä yksin, kaverien kanssa tai koko perheen voimin, sillä lähes jokainen osallistuja vauvasta vaariin nauttii kalastushetkestä tai -retkestä.

Loma tai viikonloppuvapaa on mainio tilaisuus viettää aikaa kalastuksen parissa – vaikka mökin laiturilta käsin. Mikä voisikaan olla parempi tapa päästä lomatunnelmaan kuin virittää onget veteen ja seurata, kuinka koho kelluu laineilla, kunnes kala nappaa ja vie sen syvyyksiin?

Kalastamaan päästäkseen ei myöskään välttämättä tarvitse matkustaa kauas, sillä hieno kalapaikka löytyy yleensä jo sangen läheltä kotia. Sen takaavat Suomen tuhannet järvi- ja jokivesistöt etelästä pohjoiseen sekä pitkät rannikkomme ja upea meriluontomme.

Jos rento lomakalastus alkaa jossain vaiheessa kyllästyttää, Suomen Vapaa-ajankalastajat tarjoaa mahdollisuuden osallistua erilaisiin kalastuskilpailuihin ja -tapahtumiin. Kesällä järjestetään kymmeniä leirejä ja tapahtumia erityisesti nuorille, joissa voi kartuttaa kalastustaitoja osaavien ohjaajien opastuksella.

Kilpailuista innostuneille on tarjolla satoja mittelöitä lähes jokaisessa kylässä ja kaupungissa. Kansallisissa kilpailuissa parhaat palkitaan mestaruuspokaaleilla, mitaleilla ja unohtumattomilla muistoilla tiukoista voittokamppailuista. Kilpailut tarjoavat myös loistavan tilaisuuden löytää uusia ystäviä samanhenkisistä kilpakumppaneista.

Kilpaileminen sopii erinomaisesti perheen yhteiseksi harrastukseksi, sillä useissa kilpailuissa on sarjat niin aikuisille kuin lapsille ja nuorillekin.

Tutustu tarjontaan ja lähde mukaan kalastuksen maailmaan!

Nuorten kalastustapahtumat: https://www.fisuun.fi/kalastustapahtumat

Kansalliset kalastuskilpailut: https://www.vapaa-ajankalastaja.fi/kilpailukutsut

Jätä kommentti