Heinäveden muinaisviikko juhlistaa ikiaikaista kulttuuria musiikin voimin

Spread the love

Tänä vuonna toista kertaa järjestettävä Heinäveden muinaisviikko tarjoaa heinä-elokuun vaihteessa, 28.7.–4.8. rennon päätöksen kuumimmalle lomakaudelle. Viikko tarjoaa laajan kattauksen musiikkia yhdistäen sitä eri tavoin elävään muinaishistoriaan.

Viikon isoimmat yleisötapahtumat ovat perjantaina ja lauantaina järjestettävät Kevytimieliset -soitto- ja laulujuhlat, joissa Heinäveden satamassa lavalle nousevat muun muassa Cleaning Women, Anis Kiitu, Risto, Brian, Pharaoh PIrttikangas, Anna Fält, Karhusuo ja Mekaaninen Ahdin.

Elävää musiikkia on tarjolla myös aiemmin viikolla. Konserttitarjonta alkaa tiistaina 30.7. Muinaisiviikon tulevaisuuskonsertilla, jonka keskiössä on nykymusiikki laajasti ymmärrettynä. Siinä pianistikaksikko Joanna Broman ja Laura Sovio esittää kaksi- ja nelikätisesti György Ligetin, Einar Englundin ja Pekka Kostiaisen pianoteoksia. Ohjelmassa on myös multi-instrumentalisti Joakim Berghällin uusi, nimeämätön sävellys sekä Kasper Salosen lavarunoutta. Erikoisvieraana konsertissa on vastikään Radio Cityn kitarasoolokisan voittanut kitaravirtuoosi Markus Venehsalo.

Keskiviikkona ja torstaina musiikki ja muinaiskulttuuri sulautuvat yhteen musikaalisilla muinaisretkillä. Niillä yleisöä viedään museobussilla Heinäveden luonnon muinaisille rituaalipaikoille. Mukana retkellä ovat myös muusikot Joakim Berghäll, Anna Fält, Pharaoh PIrttikangas, Markus Venehsalo ja Minna Hokka. Luvassa on akustisia kokeiluja ja spontaania musisointia.

Alkuviikosta ohjelmassa on muinaisretkiä ja työpajoja. Retkillä voi muun muassa soittaa tuhansia vuosia vanhoja soittimia tai suorittaa muinaisaikojen rippikoulun tai vain ryömiä luolissa. Työpajoissa on tarjolla Anna Fältin lauluopetusta, oman rummun rakentamista, Kasper Salosen runotyöpajoja sekä erilaisten kasvi- ja puupuhaltimien tekemistä Minna Hokan opastuksella. Viikon aikana valmistuu myös kuvanveistäjä Jarmo Vellosen prosessiveistosnäyttely vanhalla rituaalipaikalla Heinäveden sataman lähimetsässä.

Viikon päättää perinteinen saunapäivä, jonka aikana seutukunnan saunat lämpenevät kaikilla halukkaille aamusta iltaan. Myös saunapäivään liittyy musiikkitarjontaa, sillä saunomisen välissä voi vaikka poiketa rumpurentoutuksessa tai pulahtaa soittamaan ulpukanlehtiä Minna Hokan opastuksella.

Muinaisviikon koko ohjelma on nähtävissä osoitteessa: http://www.muinaisseura.net/muinaisviikko

Jätä kommentti