Supersuosittu Viehekalastuksen SM kilpaillaan viikonloppuna

Spread the love

Viehekalastuksen SM kilpaillaan 14.–16.6. Mäntän Keurusselällä. Kilpailu myytiin viime vuoden tapaan loppuun minuuteissa ja siihen osallistuu tänä vuonna yhteensä 80 venekuntaa, mikä on samalla tapahtuman osallistujakatto. Venekunta koostuu kahdesta kilpailijasta, eli kilpailuun osallistuu peräti 160 kilpailijaa. Viehekalastuksen SM -kilpailun järjestää Suomen Vapaa-ajankalastajat (SVK) tiiviissä yhteistyössä yhteistyökumppaniverkostonsa kanssa ja lähialueen kalastusseurojen talkoolaisten avuin.

Viehekalastuksen SM -kilpailu koostuu kahdesta osasta. Ensimmäisenä päivänä kilpaillaan tuttuun tyyliin SM-Ahvenen voitosta ja seuraavana päivänä vuorossa on SM-hauki. Kummankin SM-kilpailun tuloksissa otetaan huomioon viisi pisintä kalaa. Viehekalastuksen SM-kilpailun tulokset selviävät laskemalla päiväkohtaiset sijoitukset yhteen.

Molempien kilpailujen kärkeen sijoittuneet palkitaan sekä Viehekalastuksen SM -mitaleilla että arvokkailla tavarapalkinnoilla. Kilpailun voittajaduo lähtee tänä vuonna kisanäyttämöltä peräti 19 000 euron arvoisen venepaketin kera. Henkilökohtaisen sarjan lisäksi kilpailussa ratkotaan myös Suomen parhaiden viehekalastusjoukkueiden paremmuus.

Säännöt seuraavat tuttua polkua, eli kilpailijat saavat käyttää kerrallaan vain yhtä vapaa ja viehettä. Saaliskalat mitataan välittömästi ja kuvatodisteet toimitetaan kännykällä tuomaristolle. Kohdelajeilla on kestävän ja valikoivan kalastuksen hengessä ylämitat (ahvenella 35 cm ja hauella 80 cm), joita lyhyempiä kaloja on kilpailijoilla mahdollisuus ottaa saaliiksi. Muut kalat tulee vapauttaa elävinä.

Palkintokattaus on silmiä hivelevä: upouusi venepaketti, vene-elektroniikkaa, laadukas kumivene, kuoritakkeja ja paukkuliivejä, kalastusvälineitä jne. Tiedonjanoisille on jälleen luvassa niin livetulosseuranta kuin -lähetyksetkin. Livelähetykset hoitaa Kalastajan Kanava ja ne lähetetään SVK:n Youtube-tilillä: youtube.com/@vapaa-ajankalastajat.

Lähetyksissä haastatellaan kilpailun osallistujia, keskustellaan erilaista kalastustaktiikoista ja -välineistä, seurataan ja spekuloidaan tulosten kehittymistä, nähdään suoria raportteja vesiltä sekä paljon muuta. Vieraina lähetyksissä on laaja joukko kala-alan asiantuntijoita ja toimijoita. Livelähetysten toteutuksesta vastaa Kalastajan Kanava.

Perjantain lähetysajat ovat 8.00-12:45 ja 14:00-18:25

Lauantain lähetysajat ovat: 8:00-13:00, 14:00-16:45 ja 17:50-18:30

Tuloksia voi seurata osoitteessa: http://www.viehekalastuksen-sm.fi/

Kilpailukeskus sijaitsee Veturitallilla, osoitteessa Myllyrannantie 5, 35820 Mänttä.

 

 

Jätä kommentti