Vekara-Varkauden 30-vuotisjuhlaviikko käynnistyi

Spread the love

Vaikka ”sadevaara” oli uhkana ja sitten sadetta tuli ihan runsaasti, tämän kesän Vekara-Varkauden avajaisten puistojuhlaan Hertunrantaan uskaltautui väkeä ihan kivasti. Juhla on tämän kesän teemana Vekara-Varkauden täyttäessä kolme vuosikymmentä, Lehtevämies oli herännyt talviuniltaan, juhlaväelle oli tarjolla glitter-kasvomaalausta, koirakavereita oli paikalla ja riemukkaan juhlahetken pääesiintyjänä oli lasten oma suosikkiyhtye Pikku Papun Orkesteri – ensiesityksenä kuultiin Vekarakummi Soili Perkiön säveltämä nimikkolaulu Vekara-Varkaudelle. Ja olivat orkesterin musisointi ja laulujen sanoitukset sellaisia, että kyllä runsain määrin ilahdutti ukki-ikäistäkin. Lauluissa sanottiin muun muassa, että ”maha täynnä pullaa, elämä se rullaa” ja ”kun on nukkunut tarpeeksi, niin jaksat leikkiä”. Ihan totuuden sanoja.

Äänihaastattelussa tämän kesän Vekarakummi, lastenmuusikko, säveltäjä, Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen lehtori Soili Perkiö

Soili Perkiö 10.6.-24

Jätä kommentti