Taiteen ja kulttuurin Mestarikurssi alkaa Punkaharjulla

Spread the love

Taiteen edistämiskeskuksen Mestarikurssin tavoitteena on synnyttää uutta, toimialat ja maakuntarajat ylittävää yhteistyötä Itä-Suomeen. Mestarikurssille valittiin 30 ammattitaiteilijaa ja kulttuurituottajaa 62 hakijan joukosta. Työpaja- ja sparrauskokonaisuus kestää vuoteen 2026 asti.

Mestarikurssin tavoitteena on innostaa uusien verkostojen, kulttuurin ja taiteen palvelutuotteiden sekä hankkeiden syntymistä Itä-Suomen alueelle. Tarkoituksena on myös monitaiteisen yhteistyön, taiteellisen laadun, markkinointi- ja myyntikyvykkyyden lisääminen ja sitä kautta taiteilijan työllistymisen edistäminen. Toiminnan keskiössä on tukea taiteilijoiden ammatillista kasvua ja innostaa luomaan uutta, toimialat ja maakuntarajat ylittävää yhteistyötä. Mestarikurssin järjestää Taiteen edistämiskeskuksen Sillanrakentajat-kehittämishanke.

Osallistujat ovat Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa tai Pohjois-Karjalassa syntyneitä, alueella asuvia tai työskenteleviä ammattitaiteilijoita ja kulttuurituottajia, jotka toimivat freelancerina, palkansaajana, yrittäjänä tai apurahansaajana.

Mestarikurssi sisältää 3–4 lähikoulutuskokonaisuutta vuosien 2024–2026 aikana. Lisäksi Mestarikurssille valitut ja sille hakeneet voivat osallistua kaikille avoimiin Klinikka- ja Taideverkkarit-verkostoitumistilaisuuksiin.

 

 

Jätä kommentti