Harjurannan Kylätuvalla ensimmäinen Virkistyspäivä 8.6.2024

Spread the love

Harjurannan Kyläyhdistys ry on yksi Pohjois-Savon Kylien koordinoimien Virkistyspäivien toteuttajista. Kyseessä on Pohjois-Savon hyvinvointialueen rahoittama virkistyspäivätoiminta.

– Ikäihmisille ja toki muillekin suunnattu virkistyspäivätoiminta alkoi jo vuoden 2023 puolella, ja tänä vuonna kylät voivat hakea 1–3 Virkistyspäivää omalle kylälleen, kertoo Pohjois-Savon Kylien toiminnanjohtaja Sari Vainikainen.

Rahoittaja toivoo Virkistyspäiviä toteutettavan uusissa kunnissa ja kylissä, ja Harjurannan Kyläyhdistys Varkaudessa täyttää osaltaan nämä toiveet. Hankkeen kautta on mahdollista saada rahoitus esimerkiksi tilavuokraan ja mahdollisiin esiintyjäpalkkioihin.

– Meillä Harjurannalla on suunnitelmissa ottaa Virkistyspäivien ohjelmistoon ainakin musiikkia, muisteluita, jumppaa ja digiohjausta. Kylätupa tarjoaa puitteet monenlaisiin kohtaamisiin ja lisäksi voimme hyödyntää kylän luontokohteita, kuten luontokirkkoa ja laavua, Virkistyspäivien toteutuksessa, kertoo kyläyhdistyksen puheenjohtaja Tiina Immonen.

– Ensimmäinen Harjurannan Virkistyspäivä on lauantaina 8.6.2024 klo 10-13, jolloin vietetään myös Avoimet Kylät -päivää. Meillä on tuolloin ohjelmaa erityisesti ikäihmisille. Savonetti tulee kertomaan toiminnastaan sekä luennoimaan aiheesta ”Seniorit ja digiturvallisuus”. Lisäksi paikan päällä on vertaisohjaajien pitämä digiklinikka. Luvassa on myös musiikki-iloittelua ja yhteislaulua, kun trio Make-Rami-Marlen esiintyy. Luennon ja laulun lomassa laitetaan liikettä niveliin, ja nautitaan kahvion antimista, lupaa Immonen ja kehottaa laittamaan kesäkuun ensimmäisen lauantain muistiin.

Lisätietoja voi kysyä sähköpostitse: mailto:harjurannan.kylayhdistys@gmail.com

Jätä kommentti