Taitaja2024-viikon riemukkaat päättäjäiset: Savon ammattiopistolle yhdeksän mitalia

Spread the love

Taitaja2024-tapahtuma sai arvoisensa päätöksen, kun upean kisaviikon päättäjäisiä juhlittiin Olvi Areenalla torstai-iltapäivänä.

Savon ammattiopiston joukkue saavutti yhteensä yhdeksän mitalia, joista neljä oli podiumin kirkkaimpia. Kultamitalit kaulassa Taitaja2024-kisoista lähtivät ajoneuvotekniikasta Nuutti Tolkki, automaalauksesta Milla Lehtinen, puhdistuspalvelusta Ngalula Bombimbo ja CNC-koneistuksesta Aleksi Valjakka.

Savon ammattiopiston kaikki mitalistit:

Nuutti Tolkki, kulta, ajoneuvotekniikka

Milla Lehtinen, kulta, automaalaus

Ngalula Bombimbo, kulta, puhdistuspalvelu

Aleksi Valjakka, kulta, CNC-koneistus

Rianna Räsänen, hopea, visuaalinen myyntityö

Sanni Savolainen, hopea, maalaus ja tapetointi

Jerry Kankkunen ja Eetu Karjalainen, hopea, kokki, parilaji

Siiri Rautiainen, pronssi, asiakaspalvelu ja myynti

Zahwa Salhi Ep Sene, pronssi, puhdistuspalvelu

– Onnea kaikille mitalisteille! Mitalit ovat osoitus ahkerasta opiskelusta sekä kilvoittelusta oman alan toisten huippuosaajien kanssa. Savon ammattiopistolla oli kaiken kaikkiaan hieno joukkue Taitaja2024-kisoissa, ja joukkueen kesken vallitsi hyvä ilmapiiri, Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve.

Helve painottaa, että jokaisen Taitaja2024-kilpailuun osallistuneen kannattaa olla ylpeitä itsestään, sillä jo finaaliin pääseminen on iso saavutus.

– Onnitteluni lähtevätkin kaikille opiskelijoille, jotka olivat mukana.

Ammattitaitokilpailujen palkinnot jakoivat Skills Finlandin toiminnanjohtaja Maria Ekroth ja Taitaja-päällikkö Sari Mäenpää, Taitaja2024-kilpailupäällikkö Jukka Saastamoinen sekä Savon koulutuskuntayhtymän johtaja Heikki Helve.

Taitaja2024-mitalihumua parhaimmillaan

Päättäjäiset avattiin upealla Juhannustanssit-muotinäytöksellä, jossa yleisö pääsi vielä ihailemaan Taitaja2024-finalistien osaamista: Mallien päällä olevat vaatteet olivat vaatteenvalmistus-lajin kilpailijoiden valmistamia mittatilaustöitä. Floristiikan finalistit olivat loihtineet puvun malliin ja kankaaseen sopivat kimput sekä muotinäytöksen pyörteissä kestävät juhlakampaukset. Juhannusjuhlat-muotinäytöksen upeat kampaukset olivat hiusmuotoilun finalistien kädentaitoa. Savon ammattiopiston kauneudenhoitoalan opiskelijat vastasivat mallien meikeistä.

Ammattitaitokilpailun kaikkien kultamitalistien keskuudesta valittiin myös Taitajien Taitaja, joka edustaa ammatillista koulutusta ja kilpailutoimintaa vuoden ajan. Taitajien Taitaja -arvonimen ja Volvon vuodeksi käyttöönsä sai kiinteistönhoito-lajissa kilpaillut Max Miettunen Omniasta. Yläkoululaisille suunnatun Taitaja9-kilpailun voitti Sapelihammastiikerit Sydän-Laukaan koululta.

Kaikissa Taitaja-lajeissa huomioidaan yrittäjyys, kestävä kehitys sekä työhyvinvointi ja työturvallisuus. Yhteiset teemat näkyvät tehtävien ja arvioinnin kokonaisuudessa. Parhaasta teematoteutuksesta palkitaan, ja palkinnon saivat yrittäjyysteemasta vaatteenvalmistus, kestävän kehityksen teemasta hevostenhoito ja työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden huomioimisesta puhdistuspalvelut.

Skills Finland palkitsee vuosittain Vuoden Skills -toimijan. Tänä vuonna palkinnon sai Koulutuskeskus Brahe erityisen hyvästä yhteistyöstä yritysten kanssa sekä nuorten osallisuuden ja hyvinvoinnin huomioimisesta.

 

Jätä kommentti