Keräys äänestyspaikoilla vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyväksi

Spread the love

EU-vaalien äänestyspaikoilla on mahdollista tukea kotimaan vammaisia ja pitkäaikaissairaita. Tuhannet vapaaehtoiset toteuttavat keräyksen ympäri Suomen ja suurin osa heistä on itse vammaisia tai pitkäaikaissairaita. Lahjoituksilla saadaan vammaisten ja eri pitkäaikaissairauksia sairastavien elämään monenlaista, arkista tukea.

Lahjoitusten avulla järjestetään muun muassa vertaistukea, virkistystä tai annetaan neuvontaa juuri sairastuneille tai vammautuneille. Lahjoituksia käytetään myös apuvälineiden hankintaan, kuten happilaitteisiin ja avustajakoiriin.

– Talkoovoimin ympäri Suomen järjestettävässä keräyksessä suurin osa yli 10 000 vapaaehtoisesta on itse vammainen, pitkäaikaissairas tai heidän läheinen. Omalla panoksellaan he haluavat auttaa myös muita vastaavassa tilanteessa olevia, kertoo keräyksen toiminnanjohtaja Erika Mäntylä.

Monelle lahjoittaminen Pieni ele -vaalikeräykseen on pitkä perinne – samalla kun käydään äänestämässä, annetaan lahjoitus keräyslippaaseen. Keräys on järjestetty vaalien äänestyspaikoilla siitä asti, kun Suomessa oli ensimmäiset vaalit vuonna 1907.

Apu menee perille yli 700 paikallisen vammais- ja kansanterveysyhdistyksen kautta ympäri Suomen. Yhdistyksillä on merkittävä rooli vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyvinvoinnin tukemisessa. Keräys on järjestetty vapaaehtoisten voimin äänestyspaikoilla vaalien yhteydessä 117 vuoden ajan.

Lisätietoja Pieni ele -vaalikeräyksestä

Pieni ele -vaalikeräys on kerännyt lahjoituksia suomalaisten pitkäaikaissairaiden ja vammaisten tukemiseen 117 vuotta, vuodesta 1907 asti. Keräys on järjestetty äänestyspaikoilla Suomen ensimmäisistä vaaleista alkaen. Kaikki lahjoitukset jäävät Suomeen ja puolet lahjoituksista suoraan paikkakunnalle apua tarvitseville. Keräyksellä autetaan muun muassa kehitysvammaisia, sydänsairaita, epilepsiaa sairastavia, invalideja, sokeita, kuuroja, aivosairaita; lapsia, nuoria ja aikuisia ja heidän perheitään. Apu jaetaan 15 vammais- ja kansanterveysjärjestön ja niiden paikallisyhdistysten kautta.

Pieni ele -vaalikeräys EU-vaalien äänestyspaikoilla 29.5.–4.6. ja 9.6.2024.

 

 

Jätä kommentti