Vekara-Varkaus-festivaaliviikko on täyttä juhlaa

Spread the love

Vekara-Varkaus-festivaaliviikko on päässyt hyvään ikään. Tänä kesänä lapsille ja koko perheelle suunnattua lastenfestivaalia vietetään Varkaudessa ja lähikunnissa jo 30. kerran. Juhlavuosi ja sen värikäs teema, juhlat, näkyy tapahtumaviikon aikana läpi koko ohjelman. Viikko alkaa perinteiseen tapaan Avajaisten puistojuhlalla, jossa esiintyy vekarakummi Soili Perkiön lisäksi monelle lapselle tuttu Pikku Papun orkesteri. Festivaaliviikon puolestaan päättää Lehtevämiehen puistokonsertissa konsertoiva, riemukkaista lauluistaan tunnettu Mimmit.

– Juhliin kuuluu aina musiikki ja tänä kesänä lastenmusiikki nouseekin esille sisällöissä. Avajaisten ja sunnuntain puistokonsertin lisäksi laadukasta musiikkisisältöä tarjoaa maanantain juhlakonsertti Vallattoman laivan laulut, joissa musisoivat Soili Perkiö ja lastenmusiikkiorkesteri Loiskis. Esityksessä on mukana kuvittaja Liisa Kallio, joka piirtää konsertin aikana kuvituksia yleisön ihmeteltäväksi, kertoo tapahtumapäällikkö Marketta Kosunen.

Varkauden kirjaston näyttelytilaan nousee juhlanäyttely 30 x Vekara-Varkaus. Pitkän työuran Vekara-Varkaus -tapahtumien parissa tehneen Heli Sutisen kokoama näyttely esittelee valokuvia menneiltä festivaaliviikoilta.

– Valokuvien lisäksi näyttelyssä on esineitä Vekara-Varkauden historiasta. Näyttelyssä on myös hieno juhlakattaus, jonka äärellä lapset voivat leikkiä synttärikutsuja satuhahmojen kanssa, kuvailee tapahtumatuottaja Tiina Nissinen.

Viikon varrella järjestetään useammatkin lastenjuhlat. Perinteisille naamiaiskutsuille pääsee Museokeskus Konstin saliin juhlaviikon lauantaina. Lasten naamiaiskutsuilla voi ihmetellä myös Circus Simonin mukaansatempaavaa sirkusesitystä We Are the Champions.

– Naamiaiskutsuista on tulossa iloinen, lasten ideoiden pohjalta rakennettu juhlahetki. Suunnitteluun on saatu apua Vekaran kummioppilailta, Könönpellon koulun 3B-luokalta, sanoo naamiaiskutsujen ohjelmaa koordinoiva Iiris Salmela.

Festivaaliviikon ohjelma on aikaisempien vuosien tapaan monipuolinen ja runsas. Vekara-Varkaus -tuotantotiimin lisäksi ohjelmasisältöjä järjestää liki 50 ohjelmakumppania, jotka ovat rakentaneet ohjelmasisältönsä oman osaamisalueensa mukaan. Vahva yhteisöllisyys ja halu lisätä lapsiperheiden hyvinvointia näkyy Vekara-Varkaus-tapahtumissa. Monet yhteistyötahot ovat olleet mukana jo alkuvuosista.

– Vekara-Varkaus -festivaaliviikko on ainutlaatuinen tapahtumaviikko juuri yhteisöllisyyden vuoksi. Olemme Vekaran tuotantotiimissä aina yhtä iloisia siitä, että ohjelmakumppanit lähtevät mukaan valtavalla innolla ja ilolla. Toivottavasti iloinen tunnelma tarttuu myös juhlavieraisiin, toivoo Marketta Kosunen.

Koko viikon ohjelmaan voi tutustua Vekara-Varkauden verkkosivuilla, vekara-varkaus.fi – tai painetusta käsiohjelmasta, jonka voi noutaa Varkauden kirjastolta.

 

 

Jätä kommentti