Tulossa: Itä-Suomen Energiapäivät Varkaudessa

Spread the love

Pohjois-Savon Energiaklusteri -hanke tuo 16.–17. toukokuuta 2024 energia- ja teknologia-alan suurtapahtuman Itä-Suomen Energiapäivät Warkaus-Saliin. Tapahtuma kokoaa yhteen energia-alan ammattilaiset; valtiontason, koulutuksen ja tutkimuskentän vaikuttajat sekä asiantuntijat. Myös ennakkoluulottomat tekijät ja teknologian edelläkävijät ovat esillä.

Kahden päivän aikana saadaan energia- ja teknologia-alan alueellinen tilannekatsaus sekä alueellisen osaamisen esittäytyminen. Alueen kehityssuunnat, työnantajamielikuvat, sijoittuminen sekä alueelliset vahvuudet ovat esillä, tulevaisuuden tarpeita unohtamatta. Asiantuntijoita tentataan lavalla ja herätellään hyvässä hengessä keskustelua ajankohtaisten aiheiden ympäriltä.

Tapahtuma herättelee myös aisteja valoin ja äänin yhteistyössä paikallisten ammattilaisten kanssa. Tapahtuman juontaa Tommi Taskinen. Toisena tapahtumapäivänä myös musiikkiesitystä tiedossa maustamaan tunnelmaa, kun taiteilija Jenni Kuronen-Nucci vie yleisön James Bondin maailmaan.

Kaksipäiväinen tapahtuma tulee olemaan erittäin merkityksellinen näytönpaikka Varkauden kaupungille, kuin koko Itä-Suomen alueen toimijoille yhteisesti tuoden esiin vahvaa alueellista energia- ja teknologia-alan osaamista. Alan toimijoille, alalle suuntautuville ja alaa opiskeleville tapahtuma tarjoaa tietoa alueen koulutuksen ja työelämän mahdollisuuksista. Erinomainen mahdollisuus myös verkottumiseen on tarjolla, sillä noin 20 alan yritystä ja toimijaa ovat tapahtuman ajan näytteilleasettajina Warkaus-Salin aulatilassa.

Pohjois-Savon ja erityisesti Keski-Savon alueella toimii merkittävä energia-alan toimijoiden verkosto. Hankkeen kohderyhmänä ovat Pohjois-Savon maakunnan ja Pieksämäen alueen energia- ja teknologia-alan yritykset sekä niille palveluja tuottavat pk-yritykset. Kohderyhmä koostuu myös energiaintensiivisistä toimijoista, jotka käyttävät tuotannossaan tai liiketoiminnassaan paljon energiaa. Hankkeen kautta lisätään yhteistyötä ja osaamista, joka tukee uuden teknologian käyttöönottoa ja sen tarjoamien mahdollisuuksien hyödyntämistä yrityksissä.

Energiaklusterin kehitystyötä aloitettiin Pohjois-Savon liiton rahoittamassa Pohjois-Savon Energiatekniikan TKI-ekosysteemin kehittämishankkeessa, EnEko2020. Pohjois-Savon Energiaklusteri- hankkeen toteutusaika on 1.10.2022–30.9.2025 ja hanke saa Euroopan unionin osarahoitusta Pohjois-Savon liitolta, jonka lisäksi rahoittajina ovat alueen kunnat, kaupungit ja yritykset.

Hankkeen päätoteuttajana toimii Navitas Kehitys Oy ja osatoteuttajina Savonia-ammattikorkeakoulu Oy sekä Savon Koulutuskuntayhtymä.

 

Jätä kommentti