Museoiden Yö -tapahtuma Varkaudessa

Spread the love

Kansainvälisenä museopäivänä lauantaina 18.5. klo 17.00–22.00 toteutuva tapahtuma, Museoiden Yö – Varkaus 2024 tarjoaa monipuolisesti ohjelmaa viidessä ainutlaatuisessa kohteessa kaikenlaiseen makuun vauvasta vaariin. Tapahtumaa ovat tänä vuonna toteuttamassa Mekaanisen Musiikin Museo, Taipaleen kanavamuseo, Galleria Taideniitty, Wanhan Warkauden Kauppahalli ja Varkauden museokeskus Konsti!

Mekaanisen Musiikin Museo tarjoaa Museoiden Yössä live-musiikkia by The Waterheads, valokuvausta wanhan ajan henkeen, sekä Mekaanisen musiikin kannatusyhdistys esittäytyy ja järjestää arpajaiset.

Taipaleen kanavamuseolla on illan aikana näkemistä ja kokemista Varkauden Veiston Toukotulista Kommila Kollektiivin 36H20 – Veden äärellä -kesänäyttelyn taiteilijatapaamisiin.

Galleria Taideniityssä pääsee keskustelemaan henkimaailman juttuja ja rentoutumaan energisoivan rumpupiirin myötä. Galleriassa on esillä Sakky:n jalometalli-korukivi-linjan artesaaniopiskelijoiden kevätnäyttely Mielen tiloja. Ja aulakahvila on avoinna.

Wanhan Warkauden Kauppahallin ilta tuo tullessaan valokuvataidetta, keramiikkaa, nukkekotiharrastusta sekä hodareita. Näyttelyinä ovat keramiikkataiteilija Anu Palomaan keramiikkakattaus ja HannaK Photon -valokuvanäyttely Tarinoita toivosta. Kädentaitoja pääsee toteuttamaan Pikkurilli Nukkekotien Annukan ohjauksessa.

Varkauden museokeskus Konstin Museoiden Yö on tulvillaan opastuksia ja jazzia. Vanha Varkaus -kävelykierrokset avaavat kesäkautensa ja Konstin ensimmäiset maksuttomat yleisöopastukset Teollisuuden tekijät – näyttelyyn sekä Konstin taideopastus näkevät valon.

Jätä kommentti