Kansainvälinen Perheiden päivä -tapahtuma Varkauden Perheentalolla

Spread the love

Kansainvälistä perheiden päivää vietetään keskiviikkona 15.5. yhteistyön voimin Varkauden Perheentalolla ja sen edustalla. YK:n yleiskokous julisti vuonna 1993 perheiden teemapäivän, jonka tarkoituksena on tuoda esille perheiden hyvinvointia ja merkitystä osana toimivan yhteiskunnan rakenteita.

YK:n lanseeraama perheille nimikoitua päivää vietetään Varkaudessa jo toistamiseen.

– Viime vuonna järjestimme tapahtuman ensimmäistä kertaa, ja se sai hyvän vastaanoton niin mukana olleilta toimijoilta kuin tapahtumaan osallistuneilta perheiltä, kertoo Lapsen Kengissä ry:n Varkauden Perheentalon koordinaattori Johanna Rastas.

– Mukaan on tulossa yli 15 alueen lapsiperhetoimijaa esittelemään toimintaansa ja palveluita, sanoo Elias Janhunen Pohjois-Savon Hyvinvointialueen lapsiperhepalveluista.

– Olemme saaneet työntekijöitä monipuolisesti mukaan kunnan ja hyvinvointialueen eri sektoreilta, Varkauden seudun Perhekeskus palveluineen on hyvin esillä. Toimintaansa ovat esittelemässä esimerkiksi kaupungin varhaiskasvatus, maahanmuuttopalvelut ja talousneuvoja. Hyvinvointialueelta puolestaan on mukana perhetyö ja perheneuvojat, toimintaterapia ja lastenneuvola, jatkaa Janhunen.

Yhdistys- ja järjestötoimijoita on niin ikään mukana aina MLL Järvi-Suomen piirin lastenhoitopalveluista, Pelituen kautta Yhden vanhemman Perheet Savo ry:n esittelypisteisiin.

– Meille on tärkeää tuoda yhteisellä rintamalla lapsiperheille tietoon Varkauden seudun lapsiperhetoimijoita ja heidän palveluitaan. Tuomme toimijoiden ja tekijöiden kasvoja tutuksi, kertoo Johanna Rastas ja jatkaa, että tapahtuma on tarkoitettu kaikenlaisille lapsiperheille.

– Jos vanhemmille ja kasvattajille on tarjolla paljon asiantuntijatietoa eri teemoista, niin emme ole tietenkään unohtaneet lapsia, muistuttaa Perheentalon ohjaaja Johanna Purhonen. Lapsille ohjelmassa on paljon touhua ja toimintaa erilaisissa puuhapisteissä. Vekara-Varkauden askartelupisteellä pääsee valmistamaan kesän festivaaliviikolle materiaalia ja omasta perheestä voi ottaa kuvan kuvausseinällä. On onnenpyörää ja ongintaa sekä hattaraa ja maistiaisia Museokeskus Konstin lastentehtaasta.

– Lisäksi pääsemme nauttimaan satunäytelmästä sekä Soisalo-opiston tanssi- ja soittoesityksistä, jatkaa Purhonen.

– Tapahtuman koko ohjelma kannattaa käydä tarkistamassa Facebook-tapahtumasta, jotta mikään mielenkiintoinen ei jää näkemättä. Tapahtumahan on kaikkinensa maksuton, muistuttaa Johanna Rastas. Kansainvälinen Perheiden päivä keskiviikkona 15.5.2024 klo 14–18 Varkauden Perheentalolla (Kauppakatu 32). Lisätiedot ohjelmasta: https://bit.ly/perheidenpäivä2024

Jätä kommentti