Totta vai tarua? -näyttely kirjastolla

Spread the love

Soisalo-kuvataidekoulun, käsityökoulun ja taideleikkikoulun Värikäs sivellin -kuvisryhmän oppilastöiden näyttely pidetään Varkauden kirjaston näyttelysalissa ja -tasanteella (Osmajoentie 1) ajalla 30.4.-14.5.2024.

Näyttelyssä on esillä lasten, nuorten ja aikuisten töitä, jotka on tehty tänä lukuvuonna. Teoksia on esillä n. 110 oppilaalta.

Teemana on ollut Totta vai tarua -aihe, joka on ollut hyvin mielenkiintoinen ja rikas. Lukuvuoden aikana on käsitelty mm. käsitelleet: vanhan Egyptin taidetta, kreikkalaista mytologiaa sekä tarujen maailmaa. Näyttelyssä voi kohdata mm. lohikäärmeitä, kummajaisia, merenneitoja, hahmoja isolla shakkilaudalla sekä Atlantiksen ihmeellisen maailman. Myös perinteisiä mallipiirustusjaksoilla tehtyjä töitä on esillä.

Näyttely koostuu mm. maalauksista, piirroksista, keramiikasta, paperimassateoksista, monista eri materiaaleista tehdyistä teoksista ja käsitöistä. Kuvataidekoulu ja taideleikkikoulun Värikäs sivellin -kuvisryhmä toimii Varkaudessa ja käsityökoulu sekä Heinävedellä että Joroisissa.

Näyttelyn avajaiset olivat torstai-illalla 2.5. ja teemalla naamiaiset. Avajaisiin sai pukeutua halutessaan naamiaisasuun, oli ohjelmaa, työpajoja, tarjoilua ja kuvataidekoulun päättötodistusten jako. Päättötodistusten saajia oli tänä lukuvuonna neljä oppilasta: Jasu Hiltunen, Sara Ojala, Amalia Oresmaa ja Wiktoria Polok.

Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän laskennallinen laajuus on 500 tuntia. Tämä tarkoittaa n. 6–7vuotta kuvataiteen harrastamista.

Äänihaastattelussa Soisalo-opiston suunnitteluopettaja, tiimivastaava (kuvataide ja muotoilu) sekä opiskelijat, päättötodistuksensa saaneet Sara Ojala, Wiktoria Polok ja Jasu Hiltunen

Kaarin Oresmaa, Sara Ojala, Wiktoria Polok ja Jasu Hiltunen 2.5.-24

Huom! Podcastin kolmannen henkilön haastattelun alussa toimittaja sanoo haastateltavan etunimen virheellisesti – pitää siis olla Wiktoria. Pyydän anteeksi!

Kuvagalleriassa poimintoja mittavasta näyttelystä.

Jätä kommentti