Vappua Varkaudessa 2024

Spread the love

Vappu on vanha kevään juhla. Vappuna juhlitaan sitä, että kesä voittaa talven ja pimeän – vapunpäivää aattopäivineen vietetään työväen, opiskelijoiden, ylioppilaiden ja kevään karnevaalijuhlana. Niinpä vappuaamupäivällä läksin kuvauskierrokselle Varkaudessa – ja sää oli varsin suosiollinen tämän vuoden vapulle. Aurinkoa, joskin viileähköä tuulta, mutta hyvä niin, ettei tullut vettä, räntää tai lunta…

Työväen perinteinen vappu käynnistyi seppeleenlaskulla Ylä-Kankun hautausmaalla aatteen puolesta vuonna 1918 kaatuneiden muistolle, Taulumäen torilla pidetyssä työväen perinteisessä vappujuhlassa puhuivat Varkauden kaupunginvaltuutettu Matti Semi ja kansanedustaja Timo Suhonen.

Torilta matka jatkui Laivanrakentajien muistomerkin luo Hertunrantaan. Siellä VT23 Jatsiorkesterilla oli perinteinen vappukeikka, kapellimestarina Janne Juutilainen – ajankohtaan sopivaa musiikkia monipuolisin sävyin.

Warkautelaiset ry:n Varkaus NYT-toimintaryhmä ilahdutti jälleen järjestämällä Vappu Varkaus Piknik-tapahtuman yhteistyössä Warkaus-seura ry:n ja SmallTown Cruisers ry:n kanssa. Navitas Taitotalon parkkialueelle oli saapunut kuutisenkymmentä harrasteajoneuvoa, jotka lähtivät letkassa cruisailemaan kaupungille.

Kotiseutukeskus Tyyskän pihamaa oli runsaasti kansoitettu tapahtumaan osallistuvalla väellä, ja toimintoja oli myös kotiseutukeskuksen piharakennuksessa. Yleisöä viihdytti ulkosalla paikallinen bilebändi Highway Five Heroes – nimi kannattaa laittaa muistiin vastaisen varalle. Jykevää sointia ja solistina uskomattoman energinen ”bilebändikuningatar” Maria Loponen. Reilun tunnin mittainen setti oli sitä luokkaa, että ”olin ihan fiiliksissä” – ja varmasti moni muukin paikalla ollut.

Jätä kommentti