Asukastilaisuus biojätteen erilliskeräyksestä kaupunginkirjastolla

Spread the love

Keski-Savon Jätehuolto, Varkauden seudun Omakotiyhdistys ry ja Sisu-hanke (Suunnitelmallisen ilmastotyön juurruttaminen Pohjois-Savoon) järjestävät yhdessä asukastilaisuuden biojätteen erilliskeräyksestä. Kaikille avoin tilaisuus järjestetään Varkauden kaupunginkirjaston alakerrassa (Osmajoentie 1, Varkaus) maanantaina 22.4.2024 klo 17-19. Järjestäjät tarjoavat kahvit ensimmäiselle 50:lle.

Biojätteen erilliskeräysvelvoite laajenee heinäkuussa 2024 koskemaan kaikkia vakituisesti asuttuja kiinteistöjä Varkauden keskustaajama-alueella. Asukastilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan uudistuksesta, sen käytännön vaikutuksista ja vaihtoehtoisista tavoista täyttää velvoite. Lisäksi kuullaan asukkaiden kokemuksia biojätteen keräyksestä ja kompostoinnista. Paikan päällä voi myös tehdä kompostointi-ilmoituksen tai liittyä biojätteen keräykseen.

Biojätteen erilliskeräyksen muutoksen taustalla on jätelain uudistus, joka velvoittaa, että yli 10 000 asukkaan taajamassa lajitellaan ja kerätään erikseen biojäte jokaisella kiinteistöllä, jossa on vähintään yksi asuinhuoneisto. Biojätteen erilliskeräys voidaan järjestää kolmella tavalla: kompostoinnilla, naapureiden kanssa yhteisellä biojäteastialla eli biokimpalla tai omalla biojäteastialla.

Asukastilaisuuden ohjelma:

  1. Biojätteen erilliskeräysvelvoite laajenee – mitä se tarkoittaa ja vaihtoehdot liittyä keräykseen, jäteasiantuntija Elina Huerta ja Ekotorin päällikkö Riikka Heikkinen, Keski-Savon Jätehuolto
  2. Sisu-hankkeen ilmastohaaste, ilmastokoordinaattori Katri Nuuttila
  3. Kokemuksia biojätteen keräyksestä, jätekimpasta ja kompostoinnista
  4. Keskustelua

 

Jätä kommentti