Varkauden Eläkkeensaajat kuuden vuosikymmenen ikään

Spread the love

Varkauden Eläkkeensaajat ry on toiminut aktiivisesti jo 60 vuoden ajan. Juhlaa vietetään keskiviikkona 17.4. Warkaus-salissa – on puheita, musiikkia, historiikkia, ansiomerkkien jakamista – juhlapuheen pitää Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry:n toiminnanjohtaja Timo Kokko. Eikä tässä vielä kaikki. Varkauden Eläkkeensaajat ry tarjoaa perjantaina 19.4. klo 18 Warkaus-salissa kaikille ilmaisen konsertin, jossa esiintymässä on Vt23 Jatsiorkesteri, kapellimestarina Janne Juutilainen ja laulusolistinaan Maria Loponen. Konsertin settilista kertoo, että luvassa on hyvin tuttuja evergreenejä, mutta myös paikallisuuteen, Varkauteen liittyviä lauluja.

Vt23 Jatsiorkesteri konsertoimassa Warkaus-salissa viime toukokuussa, kapellimestarina Janne Juutilainen, vokalistina Maria Loponen. (Kuva: Vesa Moilanen)

Tämän vuoden lopulla yhdistyksen puheenjohtajana on 15 vuoden ajan toiminut Heikki Alanen, jonka mukaan yhdistyksen toiminta hänen puheenjohtajakaudellaan on ollut perinteiden mukaista, mutta aina on jotakin uutta tullut mukaan. Esimerkiksi tietokilpailut, jotka hän aikanaan toi mukaan kahden viikon välein pidettäviin kerhotapahtumiin Kuoppakankaan seurakuntakeskuksessa. Kymmenen kysymyksen kisalla testataan paikalla olijoiden tietämystä, jota on pystynyt saamaan mm. Eläkkeensaaja-lehdestä. Ja näin pyritään yhdistyksen jäsenistöä aktivoida lukemaan lehteä ja pysymään ajanhermolla. Nykyisellään jäseniä yhdistyksessä on n. 600.

Kerhotapaamisissa on koronan jälkeen päästy jälleen keskimääräiseen, n. 150 osallistujan määrään. Kerhoissa on aina vierailija kertomassa ajankohtaisista asioista, esimerkiksi terveyssektorilta.

– Viime kerralla vieraanamme oli Varkauden kaupungininsinööri Jani Viljakainen, kertomassa muun muassa joukkoliikenteestä, katujen aurauksista ja kunnossapidosta yleensäkin, Alanen kertoo.

Yhdistyksen toiminnassa on erilaisia harrasteryhmiä, on tapahtumia ja tehdään matkoja. Kuuden hengen delegaatio on lähdössä matkalle eduskuntaan keskiviikkona 10.4. – viemässä vetoomusta perusterveydenhuollon ympärivuorokautisen päivystyksen säilyttämiseksi Varkaudessa. Aikatauluja on pyritty järjestelemään niin, että sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso olisi mahdollisuudessa olla ottamassa vastaan vetoomusta.

Vetoomuksen synty käynnistyi Varkauden Eläkkeensaajien kerhotapahtumassa, jossa kansanedustaja Timo Suhonen oli paikalla. Liikkeelle laitettiin listat, joihin kansalaiset ottivat nimellään kantaa asian puolesta. Heikki Alasen mukaan listoja oli n. 300 ja tammikuun loppupuolella käynnistynyt aktiviteetti tuotti kaikkiaan 12.593 nimeä – todella iso osoitus asian merkityksestä seutukunnalle.

Jätä kommentti