Etelä-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri palkittiin nuorten menestyksistä

Spread the love

Pilkkiväki kokoontui Kuopion Kallaveden jäälle SM-pilkkikisoihin pari viikkoa sitten. Kisoista Etelä-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri ry palkittiin pokaalilla nuorten hyvän menestyksen vuoksi – innokkaita kalastuksenharrastajia löytyy. Vaikka nykypäivänä monesti muut harrastukset ovat viemässä nuoret pariinsa.

SM-pilkeissä Pojat 15 -sarjan voitti Emil Karhunen ja toiseksi tuli Eelis Hämäläinen. Pojat 19 -sarjan voitti Johannes Hämäläinen ja kolmanneksi tuli Henrik Karhunen. Neljännen sijan pokkasi Rafael Häkkinen. Mikkelin Rantakylän Kalakaverit ry:n nuoret voittivat myös nuorten joukkue kullan (Henrik Karhunen, Johannes Hämäläinen) ja hopean (Eelis Hämäläinen, Eemil Karhunen) ja myös neljäs sija (Lukas Pietiläinen, Rafael Häkkinen) tuli Rantakylän Kalakavereille.

Eikä siinä vielä kaikki. Juha Kämppi voitti kullan kaikusarjassa, myös joukkuekulta kaikusarjasta tuli Rantakylän Kalakavereiden joukkueelle: Juha Kämppi, Heikki Kämppi ja Aapo Nykänen.

Etelä-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri ry:n hallituksen jäsen, mikkeliläinen Jorma Avikainen toteaakin, että Mikkelin alueella on innokkaita nuoria, joista kalastusharrastuksen kautta tulee elinikäisiä kavereita – harrastus yhdistää.

– Jos perheessä kalastetaan, nuoret tulevat mukaan. Minäkin pikkupojasta alkaen läksin isän kanssa kulkemaan kalareissuilla. Nuoria on yritetty saada mukaan järjestämällä kalastusleirejä, mutta muut asiat tuntuvat vievän nuoria enemmän. Kalastus on aika halpa harrastus, Avikainen vinkkaa.

Etelä-Savon Vapaa-ajankalastajapiiri ry:n hallituksen jäsen, varkautelainen Tapani Kurki iloitsee piirin saamasta palkinnosta, johon olivat vaikuttamassa SM-pilkin sijoitukset. Hänen mukaansa pokaalia oli hankkimassa nuoria useilta eri paikkakunnilta Etelä-Savon Vapaa-ajankalastajapiirin alueelta – keihäänkärkenä oli Rantakylän Kalakaverit-seuran edustus. Piirille palkintopokaali luovutettiin vastikään Rantasalmen Kolkonjärvellä pidetyn SM-mormuska-kisan yhteydessä. Nuorten kalastusharrastuksesta puhuttaessa Kurki mainitsee, että nuorille pyritään järjestämään leirejä, mutta esimerkiksi Rantasalmen Kolkonjärvelle suunniteltu pilkkileiri jouduttiin peruuttamaan, koska osallistujia ei saatu tarpeeksi.

Tapani Kurki myös kertoo, että Suomen mormuska-maajoukkue kävi mallikkaasti kilpailemassa Mongoliassa. Vuoden kuluttua MM-kisat järjestetään USA:n Michiganissa ja Suomen joukkueen karsintakilpailu pidetään Pitkäperjantaina ja Pääsiäislauantaina 29.-30.3.2024 Varkaudessa. Kisa tapahtuu Varkauden Huruslahdella, kokoontuminen on Vattuvuoren juurella ja yleisöllä on mahdollisuus tulla katsomaan karsintakilpailua.

 

Jätä kommentti