Mekaanisen Musiikin Museo Vintageland 2024 -tapahtumaan

Spread the love

Varkaudessa on Suomen posetiivisin museo – Mekaanisen Musiikin Museo, joka on mukana Aino Areenalla Järvenpäässä pidettävässä Vintageland 2024 -vintage-, antiikki- ja keräilytapahtumassa viikonloppuna 16.-17.3. Vintageland-tapahtuman kuratoivat televisiosta tutut vintagemiehet Tomppa Kekäläinen ja Mike Kairenius. Vintageland 2024 on aivan uusi, keräilyyn, vintageen, antiikkiin ja erikoisuuksiin perustuva tapahtuma, jossa ovat esillä näytteilleasettajina Suomen kiinnostavimmat keräilijät ja kärkikaartin alan liikkeet. Tapahtumaan liittyy mm. vintage-muotinäytös, huutokauppa ja lauantai-illan kruunaava Vintageland All Stars Bändi vierailijoineen sekä Honey B. & T-Bones.

– Tomppa ja Mike soittivat talvella ja kysyivät kiinnostusta tulla mukaan. Lähdemme markkinoimaan museotamme ja samalla Varkautta, kertoo Mekaanisen Museon isäntä Pawel Kempf, jolle Tomppa ja Mike ovat tuttuja kavereita jo pitkältä ajalta.

Tapahtumaa varten Mekaanisen Musiikin Museo on rakentanut näyttelyosaston, joka ensin pystytettiin museotiloihin Varkaudessa, puretaan ja kootaan samanlaisena Vintageland-taphtumaan. Näyttelyosaston koko Aino Areenalla on n. 15 neliömetriä.

– Toki osasto voisi palvella tulevaisuudessa mahdollisesti muitakin messuja – voisiko ajatella vaikkapa Matkamessuja tai muita vastaavanlaisia tapahtumia. Nyt meillä on valmiina osasto, jonka voi pystyttää, Pawel mainitsee.

Vintageland 2024 -tapahtumaan lähdössä olevia esineitä näytille ja myyntiin. (Kuva: Vera Kempf)

Mekaanisen Musiikin Museo on talven aikana palvellut yksittäisiä asiakkaita ennakkovarauksella, samoin yli 10 hengen ryhmiä. Kesää varten museon soittimia on huollettu ja samoin kunnostettu ja entisöity asiakkaille heidän tuomiaan soittimia.

– Huhti- ja toukokuun aikana opastuksia on päivittäin klo 12, 14 ja 16 – toki ryhmille muinakin aikoina. Kesäkuun alusta, sesongin alkaessa, museoon tulee uusia, varkautelaisia kesätyöntekijöitä. Heinäkuun aikana museo on avoinna jokaisena päivänä, lukuun ottamatta maanantaita, Pawel Kempf kertoo.

Vintageland 2024 -tapahtuman ohjelma löytyy netissä osoitteessa: vintageland.fi

Jätä kommentti