Sami-Pekka Harjunpää Leppävirran vuoden 2024 kirjastonkäyttäjä

Spread the love

 

Leppävirran kunta palkitsi perinteisesti Lainan päivänä vuoden kirjastonkäyttäjän. Tämän vuoden palkinnonsaaja valittiin teemalla Kirjatiedosta käytäntöön. Palkinnon sai Sami-Pekka Harjunpää, joka on toteuttanut kirjoista saamiaan inspiraatioita käytäntöön omaperäisesti ja taidokkaasti.

Sami-Pekka lainaa erittäin aktiivisesti kirjallisuutta kaunokirjoista monen alan tietokirjoihin. Puuseppänä Sami-Pekka on ollut innostunut kokeilemaan kirjoista saamiaan vinkkejä omassa Koulun verstas -pajassaan. Erityinen taidonnäyte on puinen polkupyörä, jonka Sami-Pekka rakensi kirjastosta lainaamansa kirjan ohjeilla. Englanninkielinen Kiriakos Iosifidiksen teos The wooden bicycle : around the world oli korvaamaton prosessissa, jonka lopputuloksena on upea ja hienosti toimiva puupolkupyörä. Toisena merkittävänä teoksena Sami-Pekka mainitsee Lon Schleiningin kirjan The workbench : a complete guide to creating your perfect bench, jonka avulla hän rakensi yrityksessään käytössä olevan höyläpenkin.

Takkulassa asuva Sami-Pekka varaa yleensä haluamansa kirjat verkkokirjaston kautta. Kirjat on helppo noutaa polkupyörälenkillä vaikkapa kirjaston omatoimitilasta, jossa varaukset pääsee lainaamaan silloinkin, kun kirjastossa ei ole henkilökuntaa paikalla. Omatoimitilan palvelut ovat käytössä joka päivä klo 7-21.

Sami-Pekka Harjunpää palkittiin Lainan päivänä keskiviikkona 8.2. Leppävirran kirjaston kirjastosalissa.

Aiempina vuosina palkitut:

2023            Aktiivinen kaunokirjallisuuden lukija / Riitta Räisänen

2022            Aktiiviset nuoret kirjastonkäyttäjät / Hilma ja Elsa Ollikainen

2021            Uuden kirjastokortin valokuvakilpailun voittaja / Mikko Kankkunen

2020            Aktiivinen omatoimitilan käyttäjä / Hannu Etula

2019            Aktiiviset lapsilukijat / Johannes Rissanen ja Vinski Ruotsalainen

2018            Aktiivinen kirjastoauton käyttäjä / Tuula Kumpulainen

2017            Aktiivinen tietokirjallisuuden lukija / Heikki Kupiainen

2016            Aktiivinen kirjastonkäyttäjäperhe / Viisteensaaret

 

Jätä kommentti