Filosofi Sinisen Junan ikkunassa

Spread the love

Lupaus: ”Dosentti, FT, KT Matti Itkonen kypsyttää esseistisiä tarkastelujaan entistä monisyisemmiksi. Aikamatkalaisena hän kulkee halki kotimaan olemusmaiseman keski- ja etenkin itäsuomalaisissa miljöissä. Nykyisyydestä menneisiin ja tuleviin hetkiin siirtyillään junan avulla. Jonkinlaisina tutkistelullisina keskipisteinä toimivat jälleen Savo ja eritoten Varkaus. Kaksoistohtori Itkonen jatkaa esseissään uudenlaisen tutkimustavan synnyttämisen hahmottelua. Hän liittää yhteen kuvan ja sanan sekä luovan ja tieteellisen kirjoittamisen ja kiinnittää ne samaan havainnointitodellisuuteen. Se on oiva keino kehittää syvähenkistä, kirjallista aikamatkailua. Kyse on ikkunoiden avaamisesta innovatiiviseen tutkimustulevaisuuteen. Siten dosentti Itkonen on nytkin kadonnutta aikaa etsimässä ja löytämässä. Samalla hän esittäytyy vastaisten päivien kielellisenä airuena, filosofis-runollisena sanansaattajana.” (Itkonen 2023, 12.)

Teos avautuu oheisen linkin kautta pdf-tiedostona:

 https://www.haaga-helia.fi/fi/ajankohtaista/artikkelit/kameleonttikulttuuri

 

Jätä kommentti