Uusi elävän musiikin foorumi Varkauteen

Spread the love

Varkauteen avataan helmikuun alussa uusi elävän musiikin foorumi: Kaks Ruusun Soittosali. Ravintolan pääsalissa aletaan järjestää laadukkaiden pophenkinen musiikkiartistien keikkoja. Esiintyjät voivat olla nimekkäitä kiintotähtiä tai menestyksen nälkäisiä komeettoja.

Toiminta painottuu kevät- ja syyskuukausiin. Keikat ovat viikonloppuisin alkuillasta. Keikkojen järjestäjänä toimii Ravintola Kaks Ruusua, jolle Soittosali merkitsee keikkojen tarjoamista suuremmalle yleisölle säännöllisesti toimivalla estradilla. Tuottaja on muutamissa musiikkiliemissä marinoitunut Ilkka Rautiainen, jonka hommana on hankkia esiintyjät ja niille yleisö.

Ensimmäisen kevään tuotantokaudelle on kiinnitetty kolme artistia, joilla jokaisella on takanaan miljoonia keikkakilometrejä. Heillä on kerrottavanaan vahvoja tarinoita elämän auringonpaisteesta ja varjoista.

Soittosalin ensi-ilta on perjantaina 2. helmikuuta klo 19, jolloin esiintyy Marko Haavisto ja Poutahaukat. Musiikkilaji on svengaava suomalainen haikeus. Tämän tiimoilta he ovat esiintyneet myös kahdessa Aki Kaurismäen elokuvassa. Tammikuussa he soittivat TV1:n Hengaillaan-ohjelman House Bandina. 12. studiolevy tulee ulos tänä keväänä.

Marko Haavisto ja Poutahaukat on Kaks Ruusun Soittosalin ensimmäisenä esiintyjänä. (Kuva: Juha Tanhua)

Joel Hallikaisen intiimin soolokeikan saamme kokea lauantaina 23. maaliskuuta. Jättihittinsä Kuurankukkia jälkeen hän tehnyt musiikkia jatkuvasti ja julkaisi uusimman albuminsa 2022.

Kevään keikkakalenterin sokerina pohjalla on lauantaina 27.4. Edu Kettunen. Suomi-popin kulmakiveksi nousseesta Lentäjän pojasta lähtien hän on tehnyt elämänmakuista Suomi-Americanaansa kohta 40 vuotta. Viime vuonna julkaistiin Edun tuorein levyn City By The Sea.

Äänihaastattelussa Ravintola Kaks Ruusun isäntä Pekka Kinnunen ja Kaks Ruusun Soittosalin tuottaja Ilkka Rautiainen

Kaks Ruusun Soittosali 16.1.-24

Jätä kommentti