Kevään Hopeatähdet alkavat Myrskyluodon Maijalla

Spread the love

Odotettu Hopeatähti-sarjan kevätkausi alkaa elokuvateatteri Maximissa Varkaudessa keskiviikkona 24. tammikuuta. Sarjan näytökset on suunnattu ikäihmisille, mutta esityksiin ovat tervetulleita kaikki muutkin ikään katsomatta.

Kevätkauden sarja alkaa suurelokuvalla Myrskyluodon Maija. Anni Blomqvistin romaaniin perustuva ja Tiina Lymin ohjaama elokuva kertoo koskettavan tarinan vahvasta naisesta ja hänen kohtaamistaan haasteista myrskyisällä saarella 1800-luvulla. Elokuva on puhuttu ruotsiksi ja tekstitetty suomeksi. Hopeatähti-näytöksessä pidetään elokuvan keston vuoksi väliaika, kokonaiskesto väliajan kanssa on noin 3 tuntia.

Joulukuussa 1984 Inarijärveen syöksyi neuvostoliittolainen ohjus, ja kansainvälinen selkkaus oli valmis. Ohjus kertoo yksinhuoltaja Niinasta, joka saa uuden alun elämälleen paikallisen sanomalehden toimittajana – ja eteensä mahdollisen jymyjutun kylässä, jossa ei koskaan tapahdu mitään. Niina uppoaa syvälle kansainväliseen ohjuskriisiin samalla kuin koko Lappi on menossa tapauksesta sekaisin. Miia Tervon ohjaaman, satiiria ja lämmintä huumoria yhdistävän elokuvan pääosissa ovat mm. Oona Airola, Hannu-Pekka Björkman ja Tommi Korpela.

Sofia Coppolan ohjaama elokuva Priscilla kertoo yhden aikansa kuuluisimman naisen, Priscilla Presleyn tarinan. Kun teini-ikäinen Priscilla kohtasi juhlissa Elvis Presleyn, jo räjähdysmäisen suosion saavuttanut rocktähti paljasti henkilökohtaisen puolensa. Priscillan silmien kautta näemme suuren amerikkalaisen myytin näkymättömän puolen – Elviksen ja Priscillan pitkän seurustelusuhteen, myrskyisän avioliiton, sekä matkan saksalaiselta armeijatukikohdalta Elviksen unelmataloon Gracelandiin. Elokuva pohjautuu Priscillan vuonna 1985 julkaistuun kirjaan Elvis ja minä.

One Life -draama kertoo tositarinan englantilaisesta pörssivälittäjästä Nicholas Wintonista, joka pelasti satoja lapsia natsien käsistä toisessa maailmansodassa. Wintonin urotyöt unohtuivat pitkäksi aikaa, kunnes jo aikuisiksi kasvaneet pelastetut yllättivät hänet brittiläisessä tv-ohjelmassa vuosikymmeniä myöhemmin. James Hawesin ohjaaman vavahduttavan elokuvan pääosassa nähdään Anthony Hopkins.

Kevään Hopeatähti-sarja päättyy huhtikuussa Tomi Saarijärven ohjaamaan dokumenttiin Laulumaiden muisto – Karjalaisia lakeuksilla. Se on tunteikas dokumenttielokuva, joka kertoo Etelä-Pohjanmaan alueelle sijoitetuista Karjalan evakoista ja heidän jälkeläisistään. Elokuva valottaa sitä, kuinka kotinsa menettänyt siirtoväki pystyi säilyttämään oman identiteettinsä ja miksi karjalaisuus edelleen kiehtoo ja kiinnostaa myös jälkipolvia. Kesken elokuvan kuvausten syttynyt Ukrainan sota teki dokumentista yllättävän ajankohtaisen.

Hopeatähti-näytökset järjestetään keskiviikkoisin klo 13.00. Kustakin elokuvasta yksi Hopeatähti-näytös. Liput kaikkiin esityksiin tulevat myyntiin tiistaina 16.1. Savon Kinojen verkkokauppaan ja elokuvateatterin lippukassalle.

Jätä kommentti