Pohjanlahti-elokuva Varkauden kirjastossa lauantaina

Spread the love

Suomen Majakkaseura tuo uuden elokuvansa Kiehtova Pohjanlahti lauantaina 30. joulukuuta Varkauteen. Se ja Ulkokalla-elokuva nähdään Varkauden kaupunginkirjaston auditoriossa lauantaina 30. joulukuuta klo 12-14. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kiehtova Pohjanlahti (50 min) keskittyy erikoisen merialueen merihistoriaan liki tuhannen vuoden ajalta. Elokuvassa tulee käsittelyyn erityisesti kaksi luonnonilmiötä, maan kohoaminen ja jääpeite ja niiden merkitys Pohjanlahdella.

Majakkalaiva Kemi asemapaikallaan syksyllä 1973. Elokuvan kuvitusta. (Valokuva: Kimmo Koivunen)

Lisäksi elokuvassa käsitellään merimerkkien historiaa, laivojen ja satamien kehitystä, luotsausta, jäänmurtoa ja haaksirikkoja.

Toisena elokuvana kiertueella esitetään vuosi sitten ensi-illassa ollut Ulkokalla – sukuni aika majakkasaarella (30 min). Se kertoo Pirkolan suvun tarinan arktisella Ulkokallan saarella 30 minuutissa kertoen paljon myös majakasta.

Säpin majakka Porin edustalla täytti syyskuussa 150 vuotta. Elokuvan kuvitusta. (Valokuva: Pekka Väisänen)

Tietokirjailija Pekka Väisänen esittelee myös Majakkaseuran kahta uutta kirjaa, jotka ovat Perämeri (2022) ja Säppi (2023). Niitä on hyödynnetty dokumentaarisen Kiehtova Pohjanlahti -elokuvan käsikirjoituksessa.

Majakkaseura järjestää esityksen yhteydessä myyjäiset. Viimeksi Majakkaseura vieraili Varkaudessa syksyllä 2020.

Jätä kommentti