Terveydenhuollon vuodeosastotoiminta Joroisissa ei jatku

Spread the love

Terveydenhuollon osastotoiminta Joroisten terveyskeskuksen vuodeosastolla ei jatku, eikä osastoa avata uudelleen 1.1.2024 alkaen. Pohjois-Savon hyvinvointialueen yleisten palveluiden lautakunta päätti asiasta kokouksessaan 20.12.2023.

Päätöksen taustalla ovat vaikeudet sekä lääkäri- että hoitohenkilöstön rekrytoinnissa Joroisten terveyskeskuksessa toimivalle vuodeosastolle, eikä näköpiirissä ole parannusta hankalaan henkilöstötilanteeseen. Käytännössä osasto on ollut suljettuna jo viime kesän alusta alkaen henkilöstöpulan vuoksi. Kesästä lähtien Joroisten potilaat on hoidettu Varkauden akuuttiosastolla, jossa potilaat hoidetaan jatkossakin. Päätös vapauttaa osaston tilojen käyttämisen muuhun toimintaan.

Osasto on ollut Pohjois-Savon hyvinvointialueen pienin terveyskeskussairaala kymmenellä asiakaspaikalla. Kustannukset hoitopäivää kohden ovat olleet korkeita, johtuen osaston pienestä koosta. Hyvinvointialueelle on asetettu vuodelle 2024 talouden sopeuttamisvaatimuksia ja päätös on taloudellisuus-, tuottavuus- ja integraatio-ohjelmien mukainen.

 

 

Jätä kommentti