Yhteistyötä turvallisemman Pohjois-Savon puolesta

Spread the love

Pohjois-Savon pelastuslaitos suoritti 8.-9.12.2023 yhteistyössä Itä-Suomen poliisin sekä Itä-Suomen aluehallintoviraston kanssa valvontasuunnitelmansa mukaisia ylimääräisiä palotarkastuksia alueellaan oleviin ravintola- ja kokoontumistiloihin. Tarkastukset ajoitettiin riskiperusteisesti tilojen aukioloaikoihin ja tapahtumien järjestämisaikoihin.

Viranomaiset tarkastivat yhteensä noin 20 ravintolaa tai kokoontumistilaa. Tarkastukset suoritettiin satunnaisesti valittuihin kohteisiin. Tarkastuksilla kiinnitettiin huomiota palo- ja poistumisturvallisuuteen, alkoholilainsäädännön toteutumiseen sekä järjestykseen ja turvallisuuteen liittyviin seikkoihin.

Tarkastukset menivät pääosin huomautuksilla, esimerkiksi poistumisreittien käytettävyyteen liittyen. Viranomaiset antoivat tarkistettaville kohteille neuvontaa turvallisuuden kehittämiseksi. Yhteen tarkastettavaan kohteeseen tullaan poliisin toimesta kirjoittamaan sakko pelastusrikkomuksesta. Pelastusrikkomus koski poistumisreitin ovea, joka oli lukittuna riippulukolla. Tämän lisäksi tarkastettavista kohteista neljään tullaan suorittamaan jälkivalvontaa.

 

 

Jätä kommentti