”Valonpisaroita” talvipäivänseisaustapahtuman teemana

Spread the love

Taipaleen kanavamuseon piha-alueelle avautuu vuoden lyhimpänä päivänä, talvipäivänseisauksena, perjantaina 22.12. koko perheen yhteinen, taianomainen ja perinteinen kävelytapahtuma. Kulttuurielämyksiä tarjoavan tapahtuman tarkoituksena on rauhoittua ja hiljentyä yhteisöllisen ja kokonaisvaltaisen taide-elämyksen äärellä omaleimaisessa historiallisessa kulttuuriympäristössä. Tapahtumapaikkana on lumoava kahden kanavan väliin jäävä kanavamuseorakennusten ja metsäisen niemen rajaama, kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja kiinnostava alue.

Talvipäivänseisaus ajoittuu nimensä mukaan vuoden lyhimpään päivään. Tätä maksutonta kävelytapahtumaa on järjestetty jo vuodesta 1997. Vuosi vuodelta Talvipäivänseisaus-tapahtuma on muovautunut eri yhteistyötahojen toimesta ja kehittynyt jatkuvasti. Tapahtuma kokoaa yhteen erilaisia toimijoita aina sitoutuneesta talkooväestä erilaisiin taiteen ja kulttuurin ammattilaisiin.

Tapahtuman osallistujia kannustetaan pysäköimään autonsa Päiviönsaareen Navitaksen parkkipaikalle (Wredenkatu 2) tai Kämärin jääurheilukeskuksen parkkipaikalle (Rehnströminkatu 10).

Päiviönsaaresta pääsee kulkemaan Taipaleen kanavalle Kämärin siltoja pitkin.

Kanava-alueella ei ole asiakaspysäköintiä, lukuun ottamatta invapysäköintiä. Alueella on liikenteenohjaus.

Navitaksen parkkialueelta lähtee opastetut yhteiskävelyt Kämärin siltoja pitkin tapahtuma-alueelle klo 16:45, klo 17:00, klo 17:15 ja klo 17:30. Matkan varrella Partiomaja Sampolassa (Rehnströminkatu 8 ) myynnissä mm. kuumaa glögiä ja mehua, sekä vaahtokarkkisandwich-keksejä ja makkaraa. Kanavamuseossa ja sen pihapiirissä voi ostaa syötävää ja juotavaa.

Tapahtuman järjestää Warkautelaiset ry Varkauden kaupungin avustuksella. Tapahtuman toteutuksessa yhteistyössä ovat mukana: Warkautelaiset ry Kulttuuri-toimintaryhmä, Warkauden Veisto ry,  Varkauden museokeskus Konsti, Varkauden kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, Lastenkulttuurikeskus Verso, Varkauden Museonystävät ry, Lions Club Varkaus Justiina, Lions Club Leppävirta, Lions Club Varkaus-Koskenniemi, Partio-Unnukka ry, Soisalo-opisto / Soisalo-kuvataidekoulu, Petteri Vaalimaa,  Freefinns Oy, Kisapuiston Ruokapalvelut Oy, Varkauden Wanha Asema, Iisa Amanda, Varkauden Perheentalo, Lapsen Kengissä ry ja  SPR, Varkauden osasto.

Ja tapahtumassa on ohjelmaa – kokemista ja näkemistä runsain määrin

Vanhan kanavan varrelle levittäytyy valotaide-elämys. Valotaiteen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Petteri Vaalimaa.

Talvikokko syttyy kanavamuseon pihapiirissä klo 17.30 – 18.00 aikaan. Tulitaiteesta vastaa Warkauden Veisto ry.

Kanavamuseo avoinna koko tapahtuman ajan. Alakerrassa perusnäyttely Via Canalia kertoo Pohjois-Savon kanavarakentamisen historiasta, kanavahallinnosta ja -hoidosta sekä vesiliikenteestä. Näyttelyssä on esillä muun muassa Taipaleen kanava-alueen pienoismalli vuodelta 1905. Museon sisäänkäynnin pisteeltä on mahdollista ostaa Varkauden museokeskus Konstin vuoden 2024 seinäkalentereita. Maksu vain kortilla! Lisäksi alakerran kahvilassa palvelee Varkauden Museoystävät ry.

Kanavamuseon pihan aitassa voit kokeilla värivarjoteatteria. (Lastenkulttuurikeskus Verso)

Aitan edustalle levittyy Soisalo-kuvataidekoulun teos ”Valonpisaroita”.

Katsomon läheisyydessä liukumäki liukureineen lapsille ja lapsenmielisille. (Säävaraus)

Äänihaastattelussa Marika Walldén (Warkautelaiset ry, Warkauden Veisto ry)

Marika Wallden 15.12.-23

 

Jätä kommentti