Teatteriryhmä Nimettömät tuo teatteria ihmisten keskelle

Spread the love

Varkautelainen Teatteriryhmä Nimettömät ry on tullut kolmen vuosikymmenen ikään. Tuotantoja ammattiohjaajien ohjauksissa on kertynyt jo viitisenkymmentä ja harrastajateatteri on toteuttanut tuotantojaan erilaisiin tilaisuuksiin tapauskohtaisesti.

Ryhmä on käsikirjoittanut ja vienyt teatteria ihmisten keskelle. Kulttuuri elää voimakkaasti myös harrastajateatteritoiminnan kautta Varkaudessa. Yhteistyökumppanien voimin on toteutettu todella isoja tuotantoja – yhtenä esimerkkinä Varkauden soittokunta, Tuntematon sotilas -tuotannossa, monine kerrostumineen.

Harrastajateatterilaiset kertovat kokeneensa teatteriyhteisön paikkana, jossa voi tulla hyväksytyksi, yhteisöllisyys on läsnä, teatteritoiminta on antanut hyvän kasvualustan ja eväitä elämään. Tuotannoissa on toteutettu tarinoita elävästä elämästä. Harrastus on ollut antoisaa, muistorikasta ja projektien jälkeen näyttelijöiden olo on ollut tyhjä. Mutta ravitsevaa on ollut itsensä ylittämisen kokemus. Toteutuakseen tuotannot ovat tarvinneet taustajoukkoja ja kädentaitajia.

Teatteriryhmä Nimettömien ”jouluisku” Pirtinvirran sillalla 21.12.2022. (Kuva: Vesa Moilanen)

Viikon kuluttua Teatteriryhmä Nimettömät tekee ”jouluiskun”, perjantaina 22.12. eli Talvipäivänseisauksen päivänä. Jälleen silloin saamme jossakin päin Varkautta todisteen, että kulttuuri elää.

Teatteriryhmä Nimettömien asioista olivat Taiteilijatalo Taideniityssä kertomassa ja tuntojaan jakamassa Johanna Aho, Tommi Taskinen, Teemu Paananen, Leena Kolehmainen-Pulliainen, Auli Kolari ja Noora Laitinen. (Kuva: Vesa Moilanen)

Äänihaastattelussa Tommi Taskinen, Johanna Aho, Leena Kolehmainen-Pulliainen, Auli Kolari, Noora Laitinen ja Teemu Paananen.

Teatteriryhmä Nimettömät 14.12.-23

Jätä kommentti