Essentiaalinen vapina on diagnosoitu mutta huonosti tunnettu

Spread the love

Älä jää yksin – yhdistys ja liitto ovat tukenasi – näin kertoo Liikehäiriösairauksien liitto esitteessään – keskusjärjestönä Essentiaalinen vapina ry:n asioissa. Piipahdin yhdistyksen vertaistapaamisessa Varkaudessa.

Essentiaalinen vapina ry tarjoaa tietoa, tapahtumia ja vertaistukea. Sairastuneet läheisineen saavat yhdistyksestä neuvoja ja mahdollisuuksia samassa elämäntilanteessa olevien tapaamiseen.

Essentiaalinen vapina on liikehäiriösairaus, johon kuuluu asennon ylläpitämisessä ilmaantuvaa nopeataajuista vapinaa. Yleisimmin vapinaa on käsissä, mutta sitä voi olla myös päässä, äänessä tai koko kehossa.

Essentiaalista vapinaa esiintyy kaikenikäisillä – myös nuorilla ja joskus jopa lapsilla. Esiintyminen nousee ikääntymisen myötä. Sairauteen liittyy perinnöllisyyttä. Tätä etenevää liikehäiriösairautta sairastaa yli 1 % maailman väestöstä – enemmän kuin Parkinsonin tautia.

Äänihaastattelussa Essentiaalinen vapina ry:n puheenjohtaja Maarit Matjussi

Maarit Matjussi 12.12.-23

Jätä kommentti